Tariceanu, "deschis total" pentru o fuziune cu partidul fondat de Dan Voiculescu

Marti, 10 Martie 2015, ora 15:37 2368 citiri

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca sunt discutii cu PC, dar inca nu o negociere, pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existand si la PC "dorinta de a analiza aceasta formula".

El a facut aceste declaratii, intrebat daca partidul sau a negociat cu PC o eventuala fuziune.

"Negociere nu (a fost - n.r.). Am facut niste discutii in acest sens. Exista la nivelul PLR o totala deschidere pentru realizarea unei constructii politice care sa contureze o a treia forta politica majora pe scena politica romaneasca si, din ceea ce stiu, exista si la PC dorinta de a analiza aceasta formula. Suntem intr-o faza preliminara, nu am inceput niciun fel de negocieri", a subliniat Tariceanu.

Acesta a precizat ca este normal ca fiecare dintre cele doua partide sa analizeze intai in plan intern, "sa sondeze terenul, sa vada care este sau nu disponibilitatea pentru un asemenea proiect polic".

"El (proiectul polic - n.r.) ar fi foarte util, pentru ca este nevoie de o forta liberala cat mai puternica pe scena politica romaneasca, si dovada o aveti cu Codul Fiscal. Imaginati-va ce ar fi fost un guvern fara liberali, fara cei care au legatura cu economia, fara cei care avem o experienta economica si politica si care am impins lucrurile in sensul in care il vedeti astazi, materializat in propunerea de Cod fiscal?".

Intrebat cand ar putea incepe negocierile cu PC, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Va anuntam cand o sa inceapa. Nu va pot spune".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MacGigi
rank 5
JulianDoe
rank 5
breaking news: PLR fuzioneaza cu PC, PMP, si PP-DD pentru a intruni