Tariceanu critica Guvernul: Nu exista suficient curaj si competenta

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 11:25
3362 citiri
Tariceanu critica Guvernul: Nu exista suficient curaj si competenta

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu considera ca, la nivelul actualei guvernari, nu exista "suficient curaj si competenta" pentru adoptarea unor masuri in scopul depasirii crizei, iar redresarea economiei, restituirea proprietatilor si dezbaterea regionalizarii ar trebui sa fie prioritatile conducerii USL.

"Nu exista suficient curaj si competenta pentru ca anumite masuri sa fie luate pentru depasirea crizei economice in Romania. Este al cincilea an de criza economica. Dar nu s-a luat nici o masura economica. 2013 este singurul an in care se pot lua masuri importante, avand in vedere ca la anul sunt din nou alegeri. Doar reducerea cheltuielilor aparatului statului, investitiile si diminuarea evaziunii fiscale ne vor scoate din criza", a declarat senatorul PNL cu ocazia unei conferinte sustinute la Universitatea de Vest din Timisoara, potrivit unei postari pe blogul lui Tariceanu.

Fostul premier considera ca "trebuie pornita o adevarata cruciada impotriva evaziunii fiscale".

"Solutia nu este de a impozita mai mult, ci de a-i impozita pe cei care nu platesc nimic", a adaugat acesta.

Redresarea economiei, modificarea Constitutiei, restituirea proprietatilor si o dezbatere serioasa pe tema regionalizarii sunt prioritatile, a sustinut Tariceanu.

"Cred ca mai important decat orice este ca astazi Romania se lasa, din pacate, antrenata in dispute politice derizorii. Ii lipseste complet un proiect major, asa cum a fost proiectul aderarii la Uniunea Europeana si la NATO. La vremea respectiva, Romania s-a mobilizat pentru ca a avut deziderate importante.

In perioada cand am fost prim-ministru, am incercat sa conturez un asemenea proiect, pe care l-am denumit 'Romania, a saptea tara europeana'. Tara noastra ar putea sa-si valorifice potentialul uman, dimensiunea teritoriala, resursele de care dispune, pentru a deveni a saptea putere economica a Europei. Doresc sa pun in discutia publica necesitatea unui asemenea proiect, care sa adune fortele politice intr-un consens larg", a spus liberalul.

El adaugat ca misiunea USL nu este doar de a termina cu regimul Basescu.

"Datoria noastra este sa punem Romania pe picioare. Nu este de ajuns sa contram ideile si actiunile presedintelui - trebuie sa construim un nou proiect pentru Romania. Avem nevoie de un nou obiectiv major, de un nou consens national", subliniaza Tariceanu.

Fostul premier crede ca avem o clasa politica debusolata, fara perspective pe termen lung, care este preocupata cu probleme false.

"Trebuie sa ne concentram atentia asupra proiectului de modificare a Constitutiei. Cred cu fermitate ca avem nevoie de o noua Constitutie - nu de o revizuire modesta sau de o cosmetizare de suprafata. Nu exista nicio dezbatere asupra legii privind retrocedarea proprietatilor confiscate in perioada comunista. Privind regionalizarea, se discuta doar despre cate judete va include regiunea respectiva, cine va fi presedinte, unde va fi capitala.

Din pacate, nu exista o discutie de fond, cu privire la obiective, de ce este necesara regionalizarea - daca duce la descentralizare, la delegarea competentelor, la decizii care sunt mai aproape de cetatean", a conchis Tariceanu.

C.S.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Tariceanu Guvern masuri, #Tariceanu critica Guvern , #guvern Tariceanu