Tariceanu compara PNL cu Stalin: Oamenii lui Basescu au ucis orice urma de liberalism

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 15:40
3231 citiri
Tariceanu compara PNL cu Stalin: Oamenii lui Basescu au ucis orice urma de liberalism

Seful Senatului Calin Popescu Tariceanu a venit miercuri cu noi precizari legate de scrisoarea deschisa transmisa presedintelui Klaus Iohannis, in care a cerut demiterea Liviei Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), si a Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA.

Tariceanu a raspuns astfel "unor teze si atacuri vehiculate in spatiul public", cele mai aprige venind din partea liderilor PNL, in special a prim-vicepresedintelui Catalin Predoiu.

Tariceanu vrea demiterea lui Kovesi, PNL reactioneaza: Sa-si aduca aminte de Sova (Video)

Lui Tariceanu i se cere sa plece, dupa scrisoarea catre Iohannis: "Un servitor al mafiei, angajat de Ponta"

Basescu, dupa scrisoarea lui Tariceanu: Taricene, mintea ta genereaza rebuturi tot mai mari

Seful Senatului a comparat atitudinea liberalilor cu "traditia totalitara a lui Stalin", acuzand ca "oamenii lui Basescu au ucis orice urma de liberalism din acest partid".

"Reactia lui Catalin Predoiu si a PNL imi arata ca oamenii lui Basescu au ucis orice urma de liberalism din acest partid. In loc sa apere drepturile si libertatile cetatenesti, noul PNL sustine si ii apara pe cei care le incalca. PNL se inscrise astfel in traditia totalitara a lui Stalin pentru care 'nu poti sa faci omleta, fara sa spargi oua'. Pentru PNL incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor este scuzabila, atat timp cat scopul final este atins. Astazi, scopul este accederea la putere", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului sustine ca "PNL a devenit astazi echipa politica a unor procurori, pentru ca vrea sa ajunga cat mai curand la putere" si ca in Romania este mai mult decat oricand nevoie de voci liberale care sa sanctioneze abuzurile.

CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile lui Tariceanu

Seful senatorilor a subliniat ca situatia Marianei Rarinca, acuzata de Livia Stanciu de santaj, este una tragica, dar nu izolata. Femeia a stat sase luni in arest preventiv, inainte ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sa decida ca este nevinovata si sa o achite.

"Intr-un stat de drept, persoanele care s-au facut vinovate de un astfel de abuz de drept trebuie sa fie trase la raspundere. In caz contrar, astfel de incalcari vor deveni o practica curenta, daca nu deja au devenit", a precizat Tariceanu.

Tariceanu, scrisoare catre Iohannis: Ii cere sa le demita pe Kovesi si Livia Stanciu (Video)

D.T.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Tariceanu PNL Stalin, #Tariceanu atac PNL, #Tariceanu oameni Basescu , #Senat