Tariceanu: Coabitarea va functiona sontac-sontac. Basescu nu trebuie suspendat

Vineri, 09 August 2013, ora 21:32 3454 citiri
Foto: arhiva

Calin Popescu Tariceanu vede in mult dezbatuta coabitare dintre Traian Basescu si Victor Ponta o intelegere care nu va fi rupta pana la finalul mandatului presedintelui, indiferent de "accentele de agresivtate dintre cei doi"

"Coabitarea, dupa cum s-a vazut, a functionat o perioada si din declaratiile publice ale celor doi impricinati, ca sa zic asa, ea ar functiona si in continuare. Sigur ca acest lucru nu poate sa nu tina seama de interesele politice ale celor doua parti implicate si dupa cum se vede, presedintele este mare maestru in a-si apara interesele politice sau a si le promova fara sa tina cont de alte considerente.

Adica daca are nevoie sa calce in picioare acordul de coabitare, il calca fara sa clipeasca!", a declarat fostul premier, pentru RFI.

Calin Popescu Tariceanu considera ca aceasta coabitare dintre seful statului si cel al guvernului va functiona pentru ca ea reprezinta formula prin care ambii isi pot duce la bun sfarsit obiectivele politice asumate.

"Va functiona asa, sontac-sontac, pana la expirarea mandatului presedintelui, cu accente de agresivitate uneori, dar probabil ca cei doi si-au facut socoteala ca aceasta este formula cea mai buna care le poate permite sa-si duca fiecare la bun sfarsit obiectivele politice asumate", a continuat fostul prim-ministru.

Intrebat despre suspendarea presedintelui, Calin Popescu Tariceanu s-a declarat a fi impotriva ei.

"Romania nu mai are nevoie de inca o situatie de genul celeia prin care a trecut in 2012. Cred ca situatia extrem de tensionata care a caracterizat anul 2012 ar fi de evitat. Mie mi se pare oricum ca Traian Basescu este un actor care iese din joc si ca atare, cu forta pe care o avem in Parlament, cu Guvernul pe care-l avem, cu majoritatea pe care o avem, nu mi se pare ca ar fi o masura necesara aceasta a suspendarii", a mai spus liberalul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News