Tariceanu, chemat la DNA Brasov in dosarul lui Truica si al printului Paul

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 14:15 7466 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost chemat la DNA Brasov, vineri, in calitate de martor, pentru a da declaratii in dosarul retrocedarilor ilegale in care sunt cercetati omul de afaceri Remus Truica si Paul Phillipe al Romaniei.

Anuntul a fost facut chiar de seful Senatului, intr-un comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

"La invitatia DNA Brasov, maine, 15 aprilie, in conformitate cu procedura legala, ma voi prezenta la sediul institutiei in calitate de martor, in dosarul 259/p/2015.

Doresc sa aduc la cunostinta presei ca, din respect pentru reglementarile legale privind confidentialitatea anchetei, nu voi face declaratii nici la sosirea si nici la plecarea din sediul DNA", a aratat Tariceanu.

Seful Senatului a explicat ca nu a facut publica informatia mai devreme, pentru ca a vrut sa verifice daca se scurg detalii despre audierea sa din interiorul DNA. A ajuns la concluzia ca da, dupa ce a fost sunat de jurnalisti si intrebat daca a fost chemat la DNA Brasov.

"Totodata, doresc sa fac cunoscut faptul ca informatia legata de prezenta mea la DNA Brasov era cunoscuta doar de subsemnatul si de lucratorul DNA care m-a invitat telefonic. De regula, informez cu promptitudine presa despre activitatile mele de interes public, asa cum poate fi apreciata prezenta mea la DNA in calitate de martor.

De aceasta data, in mod premeditat, am tinut strict secreta aceasta informatie pentru a verifica daca lucratorii DNA scurg informatii confidentiale catre presa. Cu putina vreme in urma, am fost contactat din lumea presei cu intrebarea: 'Este adevarat ca ati fost invitat la DNA Brasov?' Q.E.D., asa ca am hotarat sa dau publicitatii acest comunicat", a detaliat copresedintele ALDE.

Calin Popescu Tariceanu trebuie sa le dea explicatii anchetatorilor in dosarul in care Remus Truica si Paul Phillipe al Romaniei sunt acuzati ca au beneficiat de pe urma unor retrocedari ilegale. Este vorba despre suprafete de padure din zona Snagov si Baneasa.

ICCJ: Remus Truica si Paul Philippe al Romaniei raman in arest la domiciliu

In dosar sunt implicati si patru oameni de afaceri israelieni, iar numele lui Tariceanu apare in dosar in legatura cu unul dintre cetatenii straini.

Este vorba despre Tal Siberstein care a fost consilier politic al lui Tariceanu, pe vremea cand acesta era premier al Romaniei.

In timp ce Remus Truica si Paul Phillipe al Romaniei sunt cercetati in arest la domiciliu in acest dosar, Curtea de Apel Brasov a emis, luna trecuta, mandate de arestare in lipsa pe numele a trei dintre cei patru israelieni, printre care si fostul consilier al lui Tariceanu.

Mandate de arestare in lipsa pentru trei dintre oamenii de afaceri israelieni cercetati in dosarul lui Remus Truica

DNA: Israelienii Tal, Shimon si Steinmetz au contribuit cu bani pentru printul Paul

D.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News