Tariceanu catre membrii partidului sau: Nu intrati in concurenta cu PSD

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 20:42
3170 citiri
Tariceanu catre membrii partidului sau: Nu intrati in concurenta cu PSD
Foto: Ziare.com

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu le-a cerut luni membrilor formatiunii sa se abtina de la a promova mesaje sociale in perioada urmatoare, aratand ca acestia nu trebuie sa intre in concurenta cu PSD la viitoarele alegeri, ci cu PNL.

"Nu avem o problema principala de raportare cu PSD, e un partid de stanga. Avem o problema de delimitare pe zona de dreapta. Trebuie sa venim cu un mesaj autentic, de factura liberala. Solutiile pe care le propunem sa se vada ca pornesc dintr-o gandire liberala", a declarat Tariceanu, la inceputul primei sedinte a Biroului Politic a partidului din 2016.

Copresedintele partidului le-a cerut membrilor ALDE sa se abtina in a promova mesaje de factura sociala si de a intra in competitie cu PSD.

Tariceanu, amenintat de PSD: Ar putea pierde sefia Senatului daca joaca si cu liberalii

"Nu vreau sa cadem in urmatoarea greseala, am vazut tentatia in ultima perioada a unor mesaje si a unor idei si unor proiecte de factura sociala. Nu intrati in concurenta cu PSD. Nu inseamna ca PSD are monopolul politicilor sociale, un partid politic modern trebuie sa se adreseze si acestor probleme, dar (...) supralicitarea unor promisiuni sociale nu trebuie sa fie marca caracteristica a ALDE in viitoarele alegeri", a mai spus Tariceanu.

El a sustinut din nou ca a discutat cu fosti colegi din PNL, care sunt nemultumiti de directia actuala a partidului.

"La nivelul PNL de azi exista trei grupuri cu obiective total distincte: grupul celor proveniti din PDL care sunt compromisti; grupul care asteapta comanda de la presedintele Iohannis pentru a-l transforma intr-un obedient partid prezidential sub comanda lui Ciolos; grupul format din adevaratii liberali care si-ar dori, probabil, altceva, dar care au ajuns fara voia lor sub aceasta firma care azi s-ar potrivi mai degraba cu sigla PDL.

(...) Imi doresc sa revad PNL asa cum a fost el, cum l-a consacrat istoria dupa anii '90, dar fara oamenii lui Basescu si mi-as dori revenirea lor in familia liberalilor europeni. Este, de altfel, o dorinta mi-au spus-o si multi dintre fostii nostri colegi care sunt nemultumiti de ceea ce este azi PNL", a spus copresedintele ALDE.

Daniel Constantin, despre ruptura de PSD si pericolul unui guvern tehnocrat - Interviu

Referitor la pozitionarea ALDE in sondaje, Tariceanu a sustinut ca partidul are o tendinta crescatoare si este a treia optiune in preferintele electoratului.

"Suntem in momentul de fata practic in toate sondajele intr-o pozitie care implica si o tendinta crescatoare si ne plaseaza si ca a treia formatiune in preferintele electoratului.

(...) Scorurile din sondaje in general la alegeri se testeaza, adica se micsoreaza. Suntem dati cu 9% sau cu 10%. La alegeri, daca nu faci mobilizarea electoratului propriu, prin aducerea lui la vot, atunci degeaba in sondaje am luat 10%, ca te poti trezi 6% sau cu 7%", a spus copresedintele ALDE.

Daniel Constantin: Nu putem sa excludem o colaborare la guvernare cu PNL

Mesajul lui Tariceanu vine in contextul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit public despre posibilitatea debarcarii acestuia din functia de presedinte a Senatului pe motiv ca social-democratii ar fi nemultumiti de faptul ca negociaza o apropiere de PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Tariceanu ALDE competitie PSD, #Calin Popescu Tariceanu PSD , #ALDE