Tariceanu: Basescu nu se consulta cu Guvernul, ci il cheama la ordin

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 13:59 2249 citiri

Invitarea Guvernului la Cotroceni de catre presedintele Traian Basescu nu este o consultare, ci o "chemare la ordin", spune liberalul Calin Popescu Tariceanu.

Fostul premier apreciaza ca aceasta situatie pune Guvernul intr-o situatie penibila, in conditiile in care presedintele are posibilitatea de a participa la sedintele de Guvern, si nu ar avea nevoie sa cheme Executivul la Cotroceni.

"Nu-i o consultare, e o chemare la ordin care pune Guvernul intr-o situatie de un penibil extraordinar. Conform Constitutiei, presedintele poate sa vina la sedintele de Guvern unde, atentie, le prezideaza si nu le conduce.

Cu alte cuvinte, responsabilitatea actelor si deciziilor pe care le ia Guvernul in prezenta presedintelui nu revine presedintelui, care sta in capul mesei, ci revine tot premierului si ministrilor. El poate eventual sa dea cuvantul unul sau altuia, dar nu conduce el Guvernul", a declarat Tariceanu, la Antena 3.

Calin Popescu Tariceanu a adaugat ca intalnirea dintre presedinte si Guvern reprezenta, in opinia sa, "o amenintare".

"Este un semnal de forta si este o atentionare sau chiar mai mult. E o amenintare: baieti, comanda la mine! Asta este mesajul", a declarat Tariceanu, care aminteste si de sedintele de Guvern la care a participat Traian Basescu in timpul mandatului sau, cand lua cuvantul inaintea tuturor si isi spunea punctul de vedere.

Pericole pentru PNL: Intrarea la guvernare si Victor Ponta

Tariceanu a reiterat si opinia sa cu privire la o posibila intrare a PNL la guvernare. Acesta i-a sfatuit pe liberali sa nu faca greseala sa intre la guvernare, in conditiile in care situatia este schimbata fata de anul trecut.

Fostul lider PNL a declarat ca lui Crin Antonescu ii revine misiunea de a mentine coeziunea partidului si sa fie implicat in definirea unor optiuni politice majore pentru PNL, referitor la reforma constitutionala si mesajele politice.

Calin Popescu Tariceanu i-a avertizat pe liberali si cu privire la noua conducere a PSD, reprezentata de Victor Ponta, si care din punct de vedere electoral ar reprezenta "un pericol pentru PNL".

Deputatul PNL a spus Ponta are simt politic si "iese cu lucruri" pe care chiar daca el personal le considera gresite, acele mesaje sunt "pline de sens" pentru electoratul PSD.

L.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Tariceanu exagereaza, consultare sau chemare la ordin, pana la urma cel care conduce tara e Basescu
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Cu BICIUL pe ei ca altfel nu se poate! CIU.RU.IESTEI Doamne! Hă, Hă, Hă! Tariceanu elevul repetent mai are si tupeu dupa ce a jefuit cat a putut... .