Tariceanu: Basescu incearca sa sufoce PD-L, sa-l sugrume

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 23:59
2687 citiri
Tariceanu: Basescu incearca sa sufoce PD-L, sa-l sugrume
Foto: Antena 3

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara, ca presedintele Traian Basescu isi doreste un premier tehnocrat, pe care sa-l puna "la masina de spalat PD-L, ca sa-l curate pana la viitoarele alegeri".

"Basescu stie ca solutia de salvare nu mai poate fi in niciun caz Boc. Pe Boc il puteti pune cu orice sporuri, cu orice stimulente, cu orice proptele, ca om si ca politician este terminat. Singura solutie este Blaga, pe care Basescu nu il vrea, dar asta e alta poveste. Asa ca s-a gandit la un premier independent, care, in mintea lui Basescu, nu e o solutie chiar asa proasta. El vrea un premier independent, pe care sa-l puna la masina de spalat PD-L, ca sa-l curate pana la viitoarele alegeri", a apreciat Tariceanu, invitat la Antena 3.

Liderul deputatilor PNL a comentat si inregistrarile de la intalnirile pe care le-a avut Traian Basescu cu mai-marii PD-L si criticile pe care le-a adus seful statului, potrivit caruia membrii din partid nu sunt capabili sa ia decizii.

Ce au vorbit Basescu, Boc si liderii PD-L - vezi ce a rasuflat in presa

"Oamenii si-au dat seama ca Basescu face orice ca partidul sa fie dependent de el. Se foloseste de toate parghiile pe care le are, de toate influenta. Ii face sa fie dependenti de el, prin temerile pe care le insufla, ca acestia nu sunt capabili sa gaseasca solutii. Basescu vrea, repet, ca acesti oameni sa depinda de el.

Insa PD-L si-a dat seama ca nu sunt decat o simpla masa de manevra, pe care Basescu o foloseste sa-si atinga interesele meschine. Orice ar face Basescu si orice ar face PD-L, soarta este aceeasi. PD-L pierde in mod cert alegerile. Basescu incearca sa sufoce partidul, sa-l sugrume, sa-l tina aservit intereselor lui", a apreciat fostul sef al Guvernului.

Basescu a dat o lovitura mortala in PD-L

Totodata, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a adaugat ca interventiile presedintelui Traian Basescu in PD-L si intentia sa de a aduce un premier tehnocrat la conducerea Executivului inseamna "o lovitura mortala in PD-L".

"Interventia a facut ca acest premier sa atinga zero cota de credibilitate in propriul Guvern, in propriul partid. Orice masura guvernamentala ar fi luata de acum inainte, fie ea cat de buna, sansele lui Boc si ale partidului de a se reface sunt nule. Basescu da o lovitura mortala in PD-L si demonetizeaza institutia Guvernului, ceea ce e foarte grav", a continuat Calin Popescu Tariceanu.

Liderul deputatilor PNL a subliniat totodata ca, prin interventia sa in cadrul partidului, Traian Basescu incalca Constitutia.

"Traian Basescu este in afara Constitutiei, intervine in viata unui partid, in fond este o criza institutionala. Este o criza a unui Guvern, o pierdere de credibilitate, pe care, in mod normal, partidul trebuie sa si-o rezolve singura. Cum premierul nu este capabil sa rezolve aceasta criza, intervine presedintele, ceea ce este foarte grav", a continuat Calin Popescu Tariceanu.

Totusi, sustine fostul sef al Guvernului, actuala criza cu care se confrunta Guvernul si PD-L este, in mare parte, si vina lui Emil Boc.

"Basescu si-a dorit sa fie premier, a fost. A condus si el Guvernul, direct sau indirect, prin intermediari, ii place lucrul asta. Dar, in loc ca acest Guvern sa functioneze cu cap, sa-si asume responsabilitati, el n-a facut decat sa execute ordinele lui Basescu si azi a ajuns intr-o infundatura. Si Boc are mare parte de vina, pentru ca a acceptat acest statut. Boc a dat dovada de fidelitate si acum a fost executat", a adaugat liderul deputatilor PNL.

Basescu spune bancuri: In 2012, mare act de curaj va fi sa spui ca esti pedelist

Comentand tot pe marginea inregistrarilor de la intalnirile de la Vila Lac, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Traian Basescu nu spune ce gandeste cu adevarat atunci cand ii indeamna pe membrii PD-L sa gaseasca o solutie pentru relansarea imaginii guvernarii.

"Traian Basescu nu spune ce gandeste. Problema lui nu este o problema pe termen lung, pana la finele de mandat. El are o problema pe termen mediu si pe termen scurt. Daca nu va interveni o schimbare, criza care macina PD-L va duce la destramarea Coalitiei, s-ar putea sa vedem ca UDMR isi pierde rabdarea si ia distanta, iar Basescu se trezeste la mijlocul mandatului ca trebuie sa formeze un Guvern la care PD-L nu are cum sa faca fata.

Iar, pentru urmatorii trei ani, viata lui Basescu va fi foarte complicata. Ingrijorarea lui majora este propria lui soarta, ii minte pe membrii PD-L, carora le spune ca ii pasa de partid", a continuat fostul sef al Guvernului.

Salarii mai mici in 2011

Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca, in ciuda declaratiilor lui Emil Boc, salariile vor fi, per total, mai mici in 2011 decat in anul precedent.

Boc anunta ca iesim din recesiune in aprilie

"Bugetele sunt in scadere anul acesta pentru salarii, deci nu stiu de unde a scos-o Boc, probabil ca va deveni un fel de scamator. Face bani domnul Boc, e intersant de urmarit. (...) S-ar putea sa exista anumite categorii care sa aiba mariri salariale, insa, per total, castigul salarial pe 2011 va fi mai mic decat anul trecut.

Chiar daca pe salariu vor primi o majorare, ea va fi complet amputata de taierile de stimulente, de taiarea celui de-al 13-lea salariu, lucru care face ca totalul castigurilor unui salariat sa fie mai mic decat cel inregistrat anul trecut", a conchis fostul prim-ministru.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#tariceanu premier tehnocrat, #tarieanu schimbare boc , #Traian Basescu
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Tariceanule , tu vorbesti pe "persoana fizica" ? sau "care este" ?