Tariceanu: Basescu ar trebui suspendat si pentru ca a luat masa cu Udrea

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 22:20 3835 citiri
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, candidat independent la Presedintie sustinut de Partidul Liberal Reformator (PLR), a reiterat, marti, la Bacau, propunerea sa de suspendare a presedintelui Traian Basescu, afirmand ca "o noua incalcare a Constitutiei" de catre seful statului este faptul ca a luat masa, in Centrul Vechi al Capitalei, cu Elena Udrea, candidatul PMP in alegerile prezidentiale.

"Faptul ca presedintele merge la masa cu un candidat la Presedintia Romaniei probabil ca este cea mai nevinovata dintre incalcarile constitutionale pe care Basescu le-a facut in ultima perioada, dar este un nou motiv pentru care ar merita pe deplin suspendarea", a afirmat Tariceanu.

El i-a indemnat pe parlamentarii ce il sustin, dar si pe cei ai PSD, "sa subscrie in totalitate" propunerii pe care a facut-o si, apoi, reiterat-o de mai multe ori "astfel incat mandatul lui Basescu sa se termine, asa cum trebuie sa vada o tara intreaga, cu un gest simbolic: indepartarea sa de la Cotroceni pentru incalcarea Constitutiei si altor legi ale tarii".

Tariceanu ii da inainte cu suspendarea lui Basescu: E agent electoral pentru Elena Udrea

"Propunerea mea este vitala, actuala si acum. Ea trebuie numai sa fie subscrisa de majoritatea membrilor ai parlamentului, in asa fel incat sa-si urmeze calea procedurala catre suspendarea presedintelui.

Ar fi un act reparatoriu pentru constiinta politica a unei tari debusolate de arbitrariul unei presedintii de zece ani in care frica si dezbinarea au fost tintele lui Basescu, sustinute si prin incalcari repetate ale Constitutiei", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

El a participat marti seara, in sala Ateneu din Bacau, la un miting ce a marcat incheierea campaniei sale electorale in judetele din zona Moldovei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News