Tariceanu ataca UE, bancile si firmele straine: trateaza Romania ca pe o tara de mana a doua

Duminica, 16 Decembrie 2018, ora 16:54 5615 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu a declarat duminica, in cadrul Consiliului National PSD, ca atitudinea unor lideri UE si a unor investitori straini fata de Romania indica faptul ca suntem tratati ca o tara de mana a doua.

"Protestele din vara au fost tratate pentru a stigmatiza, dar in Franta protestele sunt tratate cu manusi, ca sa nu mai spun de protestele din Belgia, Germania si din alte parti. Actiuni mult mai dure din tari europene sunt considerate legitime, in timp ce aici au fost catalogate ca stat corupt si totalitar", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la sedinta PSD.

Tariceanu a vorbit si despre dubla masura a bancilor si a unor firme in privinta unor state precum Romania.

"Nu ma mira ca romanii spun ca tara e tratata incorect si Romania este tratata ca o tara de mana a doua.

Va dau cateva exemple, in Romania multe banci practica dobanzi de doua, doua ori jumatate mai ridicate decat dobanzi pe care aceleasi banci le practica in tarile din alte state europene. Rezultatul este ca au profituri duble bineinteles pe spinarea romanilor insa.

Se vand produse de calitate inferioara pentru cetatenii nostri, considerati de mana a doua. Aceleasi firme vand produse de calitate altor state UE, dar produse second hand pentru tari second hand (cum e Romania - n.red.) . Unul din pericole este promovarea unui discurs nationalist.

Nu este, insa, discurs nationalist sa ne aparam punctul de vedere. E cazul sa promovam o Uniune fara dubla masura, fara cetateni de mana a doua. E singura agenda si strategie prin care tara isi poate asigura dezvoltarea. Asta e programul sustinut de PSD-ALDE: o Europa cu o singura viteza", a mai spus Tariceanu.

Urmareste toate declaratiile si deciziile luate duminica la Consiliul National al PSD

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News