Tariceanu, atac la sefa ICCJ: Sa ne lase si sa predea locul cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21

Joi, 28 Martie 2019, ora 08:56
11337 citiri
Tariceanu, atac la sefa ICCJ: Sa ne lase si sa predea locul cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului si al formatiunii ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a transmis, miercuri, ca sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, ar trebui sa predea locul din fruntea ICCJ "cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21".

Tariceanu a criticat intr-o postare pe Facebook declaratia lui Tarcea potrivit careia "Romania intotdeauna s-a cam pripit atunci cand a trebuit sa-si asume niste obligatii internationale", ea exemplificand cu Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, despre care a spus ca tara noastra a ratificat-o "de dragul de a intra cat mai repede in cadrul Consiliului Europei".

"Nu suntem in anii '50, cand, conform propriilor ei destainuiri, bunicul distinsei doamne sapa la Canal, trimis de comunisti, in profundul dispret pentru drepturile omului.

Suntem in 2019, membri ai UE, ai NATO si ai altor mari organisme internationale, si peste nici trei luni sarbatorim 25 de ani de la ratificarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului, in iunie 1994. O Conventie care ne garanteaza dreptul la viata si dreptul de a nu fi torturat, dreptul de a nu fi tinut in sclavie, dreptul la un proces echitabil, dreptul la respectarea vietii private si familiale, libertatea de gandire si constiinta, dreptul la libera exprimare, dreptul de proprietate, dreptul la alegeri libere si multe altele", a subliniat Tariceanu.

In opinia liderului ALDE Romania, sefa ICCJ este de parere ca "ar fi trebuit sa stam in afara acestei Conventii pana cand se implinea, poate, termenul lui Brucan si invatam sa nu mai fim stupid people, invatam ce e democratia".

"Aceste declaratii stupefiante nu sunt scapari, ele devoaleaza mentalitatile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de imprejurari, in functii-cheie ale statului. Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft ori mai rau de atat.

Asa putem intelege si cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justitiei cu serviciile: pentru ca au emanat din mintile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Pruna, Tarcea si ale altora ca ei. Si pentru ca mentalitati atat de viciate e prea tarziu sa mai fie schimbate, solutia e una singura: doamna Tarcea sa ne lase si sa predea locul din fruntea ICCJ cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21", conchide presedintele Senatului.

Reactia lui Tarcea

Tarcea a refuzat sa comenteze declaratiile lui Tariceanu. Contactata de Stiripesurse.ro, sefa ICCJ a spus: "Nu am timp sa comentez datul cu parerea din partea unor persoane care au atat de mult de citit si studiat ca sa inteleaga ceea ce comenteza".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Tariceanu atac Tarcea, #Tariceanu Tarcea ICCJ , #ALDE