Tariceanu, atac la Iohannis: Cotroceniul nu e scoala profesionala, la Sibiu politica e aproape zero

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 08:49 3586 citiri

Calin Popescu Tariceanu, intrat in cursa pentru Cotroceni, sustine ca nu este potrivita candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale, argumentand ca "nu se poate compara experienta administratiei locale cu cea de presedinte al unei tari".

"Credeti ca la Cotroceni ai timp sa te califici la locul de munca? Primaria Sibiului presupune, in primul rand, acte administrative, mai ales la Sibiu, politica-i aproape zero, pentru ca partidul domnului Iohannis avea o larga majoritate, nu avea probleme, nevoie de abilitati politice deosebite", a spus Calin Popescu-Tariceanu, invitat de la Digi 24.

Campania sub lupa: Episodul 1 - Iohannis, politistul si Obama

In acelasi timp, sustine Tariceanu, meritul dezvoltarii Sibiului apartine Executivului, pentru ca a alocat fonduri proiectului "Sibiu, capitala culturala europeana".

"E foarte usor sa te impaunezi cu efortul altora, dar, in Sibiu, Guvernul a pompat bani pentru ca era proiectul de Capitala Europeana. Am bagat o gramada de bani, in orice oras din tara, daca am fi bagat bani astia, s-ar fi vazut si poate s-ar fi vazut chiar mai mult decat la Sibiu.

Asadar nu vii in postura asta fara o experienta politica prealabila, cand n-ai fost nici macar parlamentar, nimic, nu poti sa ocupi o functie de acest gen pe ideea ca merg acolo si o sa fac eu o figura cat de cat buna, ca la fotbal. Cotroceniul nu este scoala profesionala si calificare la locul de munca", a completat Tariceanu.

Firea spune ca Iohannis nu e bun de presedinte pentru ca nu are copii, uitand ca nici Iliescu nu a avut

Acesta nu a exclus faptul ca edilul din Sibiu ar putea avea alte calitati, insa acestea ar trebui demonstrate.

"Oricine are dreptul la aceasta functie, dar trebuie sa fie cineva care e potrivit pentru functia aia, care are experienta, care a trecut prin niste incercari, si mai mult, care a demonstrat ceva, la un anumit nivel. Nu spun ca nu ar avea calitati, dar trebuie sa le dovedeasca, sa le probeze, intai, in alte functii", a conchis Tariceanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News