Tariceanu, atac dur la Antonescu: Un tradator instabil, care fuge de responsabilitate (Video)

Luni, 02 Iunie 2014, ora 10:37
4098 citiri
Tariceanu, atac dur la Antonescu: Un tradator instabil, care fuge de responsabilitate (Video)
Foto: Arhiva

Calin Popescu Tariceanu a vorbit, luni dimineata, despre decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa prezidentiala, sustinand ca fostul lider PNL a fost "fortat" de reprosurile colegilor sa faca acest gest.

"A fost fortat de atmosfera din partid si pentru ca a primit reprosuri pentru greselile stategice pe care le-a facut, pentru rezultatele proaste la alegerile europarlamentare, unde se angaja la scoruri care nu aveau legatura cu realitatea, de altfel, (Antonescu - n.red.) pare mereu ca e rupt de realitate si, in final, toate sondajele care au aratat cum sta l-au determinat sa se retraga", a declarat Tariceanu la Antena 3, inainte de a participa la sedinta PNL.

Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

Referitor la posibilitatea ca Iohannis sa preia conducerea partidului si sa fie prezidentiabilul desemnat de liberali, Tariceanu a spus ca este necesara o analiza in interiorul partidului inainte de stabilirea unui candidat la alegerile din noiembrie. El a adaugat ca saluta "prezenta lui Iohannis in partid", insa trebuie analizat daca vicepresedintele interimar al PNL are calitatile necesare.

Tariceanu a mai spus ca Antonescu nu mai are sanse la presedintie, pentru ca publicul si-a format deja o perceptie despre el, care cu greu ar putea fi schimbata.

"Perceptia care s-a format este aceea a unui om instabil, care tradeaza si fuge de responsabilitate, acum si-a tradat partenerii cu care PNL a fost doua decenii si jumatate, ma refer la ALDE", a mentionat el, adaugand ca nu este de acord nici cu o posibila fuziune cu PDL, pentru ca s-ar pierde valorile liberale.

Ponta acuza implicarea lui Basescu

Presedintele Senatului a fost rugat sa comenteze declaratia premierului Victor Ponta, care a spus ca Antonescu a fost intoxicat si manipulat de profesionisti, considerand ca presedintele Traian Basescu sta in spatele retragerii liberalului din cursa pentru alegerile prezidentiale.

Ponta: Basescu, implicat in retragerea lui Antonescu. Nu stiu daca e definitiva

El nu a dorit sa vorbeasca despre afirmatia prim-ministrului, spunand doar ca "unii dintre colegi l-au tras la raspundere, altii au luat distanta rapid si au facut alte alegeri".

Intrebat, la Romania TV, daca Traian Basescu a fost implicat in retragerea lui Crin Antonescu, presedintele PSD a raspuns: "Categoric, da".

"Si in continuare cred ca, din pacate, Crin Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat. In toamna anului trecut i-am vazut sfatuitorii si i-am zis ca sunt mercenari de profesie", a explicat Ponta.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Tariceanu Antonescu, #Tariceanu Antonescu retragere, #Tariceanu Iohannis , #PNL