Tariceanu aproba vacanta parlamentara electorala: Parlamentul nu e fabrica de legi (Video)

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 14:55 2438 citiri
Foto: Arhiva

Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului si candidat la alegerile prezidentiale, a declarat luni ca este corecta decizia luata de senatori si deputati, de a avea vacanta in timpul campaniei, sugerand ca oricum acestia ar fi absentat de la sedinte.

"Prefer o atitudine de acest gen decat ipocrizia legata de ideea ca trebuie Parlamentul sa functioneze si sa dea cat mai multe legi. Parlamentul nu este fabrica de legi", a spus Tariceanu, precizand ca "un parlament nu se evalueaza dupa cate legi a votat, ci dupa calitatea lor".

Senatorii isi iau liber pana dupa prezidentiale: Ce vor face in campanie (Video)

"Decat sa hotaram sa facem lucrari in plen si sa constatam dupa aceea din motive obiective ca toti sunt plecati in campanie electorala, si din partea majoritatii, si din partea opozitiei - subliniez - si sa suspendam lucrarile, prefer sa avem aceasta atitudine corecta si sa nu ne ascundem, as spune dupa deget, in timpul campaniei electorale", a spus Tariceanu.

In opinia sa, astfel se evita si "cheltuielile inutile cu deplasarile si cu functionarea restului componentelor Parlamentului".

Senatorii au decis in 29 septembrie sa isi ia vacanta pe timpul campaniei electorale. Oficial, ei vor desfasura activitatea in birourile din teritoriu. O decizie similara au luat si deputatii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News