Tariceanu anunta constituirea unui grup parlamentar mixt care se va numi "Democratia"

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 16:03 3852 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, ca a decis constituirea unui grup parlamentar mixt din care vor face parte senatorii partidului, cei care reprezinta Pro Romania si unii independenti.

Grupul va fi intitulat "Democratia" si nu are nevoie de aprobarea plenului Senatului, a adaugat Tariceanu.

"Am hotarat sa constituim, conform Regulamentului, un grup parlamentar mixt, in care vor figura cei care sunt senatori ALDE, plus senatorii independenti care s-au alaturat grupului nostru, plus senatorii care reprezinta Pro Romania. Am facut adresa necesara pe care am inaintat-o catre Biroul permanent si catre presedintele Senatului.

Aici nu e o problema de aprobare sau de neaprobare, Regulamentul stipuleaza doar ca Senatul trebuie sa ia act de decizia noastra, ea nu este supusa aprobarii plenului sau sa fie nevoie de o anumita majoritate. Asadar, vom functiona in cadrul grupului parlamentar mixt (...) si grupul se va intitula 'Democratia'", a precizat liderul ALDE.

Anterior, Tariceanu anuntase ca fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Melescanu, ales presedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE, astfel ca "trebuie sa luam act oficial de desfiintarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Melescanu".

Totodata, liderul ALDE anutnase si ca va depune imediat o notificare la biroul presedintelui Senatului prin care anunta configurarea grupului mixt.

Teodor Melescanu, sustinut de PSD, a castigat marti functia de presedinte al Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, sustinuta de opozitie, a fost votata de 59 de senatori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com