Ambasadorul Maior, chemat sa dea explicatii azi in Parlament

Miercuri, 12 Septembrie 2018, ora 09:19 4845 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca George Maior, fost sef al SRI si actual ambasador in SUA, va fi audiat, miercuri, in Comisia de Politica Externa, sedinta urmand sa fie cel mai probabil una publica.

"Miercuri, ora 13:00, Comisia de Politica Externa a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul Maior George sa se prezinte in fata comisiei pentru a dat explicatii, pentru a ne da un tablou mai larg, declaratiile publice pe care le-a facut, care au starnit o serie de intrebari", a declarat Calin Popescu Tariceanu, luni seara, la Antena3.

Presedintele Senatului spune ca va supune la vot ca sedinta sa fie una publica.

"Noi nu suntem comisia de supraveghere a SRI, de a mentine secrete discutiile, il invitam pe domnul Maior, in calitate de ambasador, e o premiera", a adaugat Tariceanu.

Tariceanu a confirmat ca a existat o interventie, prin Ministerul de Externe, pentru amanarea audierii.

"A existat o interventie pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amanarea cu o saptamana", a declarat Tariceanu, care a subliniat ca nu stie daca Teodor Melescanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior in tara.

Melescanu se mai gandeste daca-l recheama pe ambasadorul Maior: Nu e normal ca diplomatii sa se implice in astfel de dezbateri

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News