Tariceanu: Alegerile parlamentare, decisive pentru viitorul Romaniei

Marti, 28 August 2012, ora 11:15
4046 citiri
Tariceanu: Alegerile parlamentare, decisive pentru viitorul Romaniei
Foto: Ziua Veche

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu considera ca alegerile parlamentare, a caror data de desfasurare este 2 decembrie, vor fi decisive pentru viitorul Romaniei, apreciind ca este nevoie de votul poporului pentru debarcarea regimului Basescu.

"USL va solicita cetatenilor un vot categoric, clar, ferm la alegerile parlamentare din aceasta toamna pentru a se putea constitui o majoritate parlamentara puternica, capabila de o reforma constitutionala si legislativa de amploare", este de parere Calin Popescu Tariceanu.

Acesta mai noteaza ca, prin hotararea luata de Curtea Constitutionala (CCR), realitatile demografice ale Romaniei au fost ignorate in mod voit.

Deputatul PNL a reafirmat sprijinul USL pentru toti acei romani care au votat pentru demiterea din functie a lui Traian Basescu, spunand ca formatiunea politica isi va onora responsabilitatile fata de acesti romani.

"Pe fondul acestor realitati evidente, am avut o sedinta extraordinar de serioasa in cadrul Grupurilor Parlamentare reunite ale PNL. Noi toti am plecat de la ideea ca avem o responsabilitate politica clar asumata fata de romanii care au raspuns apelurilor USL si care intr-o proportie de peste 87% au spus ca sunt de acord cu demiterea lui Traian Basescu. Am vazut astazi la toti colegii mei hotararea de a onora aceasta responsabilite", scrie Calin Popescu Tariceanu.

In concluzie, liberalul crede ca USL trebuie sa apere democratia si sa-l atace pe Traian Basescu in punctele sale cele mai slabe, apreciind totusi ca misiunea nu va fi deloc una usoara.

"USL trebuie sa actioneze pentru a apara democratia si pentru a ataca regimul Basescu acolo unde el se crede mai puternic, anume in labirintul institutional - clintelar folosit acum pentru anularea alegerilor libere si democratice facute de poporul roman la 29 iulie. Misiunea USL nu va fi usoara, pentru ca regimul Basescu arata ca nu ezita sa calce in picioare cele mai elementare reguli ale democratiei si libertatea dobandita cu sange de romani in decembrie 1989", a conchis fostul premier.

S.R.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Calin Popescu Tariceanu PNL Traian Basescu, #PDL USL referendum CCR, #hotarare demitere presedinte , #PNL
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Iti vine si tie randul! Orice-ai face, puscăria te paste!Hă, hă, hă!