Tariceanu, acuzat de "lovitura de stat", iar Ilie Sarbu de "viol la adresa democratiei"

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 15:51
6458 citiri
Tariceanu, acuzat de "lovitura de stat", iar Ilie Sarbu de "viol la adresa democratiei"
Foto: B1TV

Blocarea activitatii Parlamentului pana la alegerile europarlamentare reprezinta o "lovitura de stat" si un "viol la adresa democratiei", pentru ca in acest fel Opozitia nu se mai poate manifesta, sustine senatorul PNL Cristian Bodea, care cere demisia lui Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului.

"De fapt, nu pentru a se implica in campanie vor (PSD - n.red.) inchiderea Senatului trei saptamani, ci au nevoie de liniste din partea opozitiei. PSD doreste, de fapt, ca Ponta sa nu fie bruiat in campanie. Motivul lor nu este campania, ci inchiderea Parlamentului pentru ca opozitia sa nu se poata manifesta. Nu este o vacanta parlamentara, ci o lovitura de stat, pentru ca PSD doreste sa opreasca o institutie fundamentala a statului. (...)

Daca noul presedinte al Senatului, domnul Tariceanu, accepta acest teatru ieftin, ar fi bine sa-si dea demisia, pentru ca permite ca Senatul sa devina o unealta a dictaturii pontiste", a declarat senatorul Cristian Bodea intr-o conferinta de presa, informeaza Mediafax.

Mai mult, acesta este convins ca la baza deciziei de a inchide Parlamentul pentru trei saptamani ar sta un plan gandit de socrul lui Victor Ponta, senatorul Ilie Sarbu, care isi doreste ca PSD "sa nu fie deranjat" in aceasta perioada pentru a obtine un scor foarte bun la europarlamentare, ceea ce l-ar convinge pe Victor Ponta sa candideze la alegerile prezidentiale din toamna. In opinia lui Bodea, acest plan a lui Ilie Sarbu este "un viol la adresa democratiei".

Prezent la conferinta de presa, senatorul PNL Bihor Valeriu Boeriu a declarat ca fostul sau coleg de partid Calin Popescu Tariceanu este pentru el "o mare dezamagire", deoarece "zilnic da dovezi de iubire catre PSD".

"Vrea sa arate ca este cel mai mare PSD-ist, mai PSD-ist decat vechii PSD-isti", a spus Valeriu Boeriu.

Senatorii, condusi de Calin Popescu Tariceanu, au votat programul de lucru pentru urmatoarele saptamani, care prevede ca vor mai lucra doar doua zile in plen, saptamana viitoare, dupa care se vor mai intoarce la lucru abia dupa alegerile europarlamentare, adica in 26 mai.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Bodea Tariceanu lovitura stat, #vacanta Senat europarlamentare, #Tariceanu vacanta Senat , #PNL