Tariceanu acuza: La Bruxelles nu se fac glume, Basescu a incercat sa ne saboteze

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 17:05
2716 citiri
Tariceanu acuza: La Bruxelles nu se fac glume, Basescu a incercat sa ne saboteze

Presedintele Traian Basescu a incercat sa "saboteze" desemnarea eurodeputatei PSD Corina Cretu in functia de comisar european pentru Politici Regionale, a sustinut marti presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

"Avem informatii din gura lui Basescu ca a intervenit si a incercat sa saboteze desemnarea Corinei Cretu pe postul de comisar pe Politici Regionale. (...) La Bruxelles nu se fac glume pe teme serioase. Nimeni nu-si permite sa glumeasca cum glumeste presedintele aici. Glumeste in ghilimele, el vrea sa lase impresia ca sunt glume gafele pe care le face. El a recunoscut ca a intervenit in problema desemnarii comisarului european fara sa aiba niciun fel de atributii in acest sens. Atributiile legale revin in integralitate Guvernului. (...) A intervenit punand in pericol pozitia de comisar european care a revenit Romaniei", a afirmat Calin Popescu-Tariceanu la Senat.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca toate discutiile sale cu privire la functia de comisar european pentru Romania au vizat asigurarea unui portofoliu reprezentativ si ca lista in care europarlamentarul Corina Cretu aparea pe un portofoliu neconvingator a fost o "gluma" lansata de la Bruxelles.

E oficial: Corina Cretu, a doua propunere a Romaniei pentru functia de comisar european

Romania i-a nominalizat oficial pentru Comisia Europeana pe doi candidati: fostul comisar pentru Agricultura Dacian Ciolos si europarlamentarul socialist Corina Cretu.

Potrivit unei adrese pe care premierul Victor Ponta i-a trimis-o presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, prima nominalizare a Guvernului este Dacian Ciolos, iar a doua este Corina Cretu.

Corina Cretu, a doua nominalizare a Romaniei pentru functia de comisar european - surse

Presedintele Traian Basescu a declarat, la plecarea la Reuniunea Extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles, ca Guvernul a trimis doua propuneri fara ca Parlamentul sa-i audieze pe candidati.

Basescu acuza Guvernul: Am aflat de la Bruxelles ca avem doua nominalizari pentru functia de comisar european

Mihail Neamtu, despre desemnarea Corinei Cretu: Ajungem de rasul intregii Europe

Economist de profesie, Corina Cretu este europarlamentar din anul 2007. Ea a fost consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintiei pe vremea lui Ion Iliescu, iar in prezent este membru in Adunarea Parlamentara a OSCE, precum si in Comisia pentru Politica Externa a Senatului Romaniei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Tariceanu Basescu Corina Cretu, #Tariceanu acuzatie Basescu , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Inca n-ai inteles Tăricene-inimă-zglobie ca cei care te saboteaza si
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5