Stroe saluta revenirea lui Tariceanu: PNL are nevoie de minti lucide

Vineri, 23 Mai 2014, ora 07:37
1911 citiri
Stroe saluta revenirea lui Tariceanu: PNL are nevoie de minti lucide

Fostul ministru liberal de Interne Radu Stroe saluta decizia de revenire in PNL a lui Calin Popescu Tariceanu, mentionand ca fostul premier este cel care a condus un guvern PNL si tot el este cel care a consolidat partidul, "iar PNL are nevoie de minti lucide pentru bataliile din acest an".

"Aceasta veste a revenirii lui Calin Popescu Tariceanu in Partidul National Liberal ma bucura si salut aceasta decizie. Nimeni nu poate nega importanta pe care Calin Popescu Tariceanu o are pentru PNL si pentru succesele pe care partidul le-a avut in toti anii acestia. Calin Popescu Tariceanu este cel care a condus un guvern PNL si tot el este cel care a consolidat partidul", afirma Stroe.

Tariceanu revine in PNL: Demisia a fost un gest extrem de protest

Potrivit acestuia, este nevoie de revenirea lui Calin Popescu Tariceanu, de o revigorare a partidului la nivel de conducere in perioada urmatoare.

PNL spune ca intoarcerea lui Tariceanu e putin probabila. Cum raspunde fostul liberal

"PNL are nevoie de minti lucide pentru bataliile din acest an, de oameni cu experienta, de liberali adevarati. Iar Calin Popescu Tariceanu este fara indoiala unul dintre acestia. Dupa europarlamentare trebuie sa ne asezam si sa punem cartile pe masa pentru a vedea ce trebuie facut pentru a obtine ce ne-am propus", se arata in comunicatul semnat "Radu Stroe, vicepresedinte PNL".

BPN al PNL a decis, in urma cu cateva luni, excluderea lui Radu Stroe din formatiune, dar decizia finala a fost amanata de Delegatia Permanenta.

Tariceanu: Demisia a fost un gest extrem de protest

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, joi, ca a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni in partid.

"Am spus mereu ca sunt dispus sa revin in PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cat mai bun PNL, accept invitatia de a reveni in PNL", a declarat Calin Popescu-Tariceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare.

Tariceanu se afla la Satu Mare pentru a sustine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile partiale de duminica pentru un colegiu de deputat. Desi initial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid si a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, ca stirea privind reinscrierea lui Calin Popescu-Tariceanu in PNL, venita de la Satu Mare, reprezinta o actiune diversionista a PSD, care intentioneaza sa mascheze citirea in plenul Parlamentului a motiunii de cenzura.

Presedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enatescu, precizeaza, intr-un comunicat, ca, in calitatea pe care o detine, nu a invitat si nu accepta primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia liberala.

"La Satu Mare, ca presedinte interimar al Organizatiei Judetene Satu Mare, nu am invitat si nu accept primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia noastra. Mentionez ca aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii", mentioneaza Virgil Enatescu, in comunicatul transmis joi de PNL.

"Am luptat, lupt si voi lupta impotriva divizarii PNL la nivel national. Nici cei din Organizatia Satu Mare nu sunt toti de acord cu primirea lui Tariceanu in organizatia noastra", continua el.

Virgil Enatescu mai spune ca nu este de acord "cu pastrarea si relansarea USL la Satu Mare si de la Satu Mare".

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Calin Popescu Tariceanu PNL, #PNL Satu Mare Tariceanu , #PNL