Stolojan: Masurile anticriza sunt o bataie de joc

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 14:47
1023 citiri
Stolojan: Masurile anticriza sunt o bataie de joc

Ordonanta de urgenta prin care se abroga cresterea salariala a profesorilor cu 50% este una luata pe genunchi, care demonstreaza instabilitatea guvernarii Tariceanu, a acuzat, marti, vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan.

"Premierul Tariceanu s-a razgandit din nou, iar profesorii pot fi siguri ca atat timp cat va ramane el la putere nu se va sti ce se va intampla cu salariile lor", a comentat liderul PD-L.

Acesta s-a aratat ingrijorat ca in Romania de iau decizii de pe o zi pe alta si care provoaca un haos economic.

"Sistemul de salarizare a fost zapacit total. Cresterea salariilor mici este o masura care suna foarte frumos, dar ce facem cu stimulentele si calificarile? Dorim sa ajungem din nou la nivelarea tuturor salariilor indiferent de studii?", s-a intrebat vicepresedintele democrat liberal.

Stolojan l-a mai acuzat pe primul ministru Calin Popescu Tariceanu ca a favorizat baronii bugetari, care au creat discrepante salariale incredibile.

In acelasi timp, Stolojan este de parere ca masurile anticriza luate de Guvern nu sunt fiabile. "Am citit cu interes comunicatul dat de Guvern cu privire la masurile anticriza. Este o mostra de bataie de joc. Acolo gasesti angajamentul de a folosi rezerva bugetara numai in conditiile prevazute de lege. Sa inteleg ca pana acum ati folosit rezerva si contrar prevederilor legii?", a adaugat acesta.

Vicepresedintele PD-L l-a atacat dur si pe liderul PSD, Mircea Geoana, care, din punctul sau de vedere, persevereaza in "masuri aberante si care nu au fundament".

"Domnul Geoana continua pe linia tractorului cu GPS si telefoane la NASA pentru a trimite oameni in spatiu si acum vrea impozite zero pentru firmele ce angajeaza tineri. Este un haos economic, cei ce isi pierd locurile de munca nu sunt doar tineri ci si oameni mai in varsta precum si cei ce se intorc in tara din Spania si Italia", a mai spus Stolojan.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Theodor Stolojan, #salarii, #Calin Popescu Tariceanu, #ordonante , #stiri Calin Popescu Tariceanu
Comentarii