Senatul il apara pe Tariceanu de urmarirea penala: Cererea DNA a picat la vot

Luni, 03 Iunie 2019, ora 18:27
14304 citiri
Senatul il apara pe Tariceanu de urmarirea penala: Cererea DNA a picat la vot
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a respins, luni, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu, acuzat de procurori ca a primit mita, indirect, 800.000 de dolari.

S-au inregistrat 38 de voturi "pentru", 71 de voturi "impotriva" si o abtinere, potrivit Mediafax.

Tariceanu a declarat, luni, in sedinta in care s-a dezbatut solicitarea DNA ca nu le da sfaturi colegilor cum sa voteze, insa este nevinovat.

"DNA nu vrea sa ma trimita in fata instantei, ci sa puna o pata pe intreaga mea cariera politica", a declarat liderul ALDE.

"In cei aproape 30 de ani de cand sunt in politica am fost pe rand, deputat, ministru, prim ministru, presedinte al Senatului, si nu am facut niciodata vreo fapta ilegala. Ceea ce DNA-ul vrea sa faca astazi nu este sa ma trimita in fata unei instante, pentru ca ei stiu ca nu au dovezi in acest sens, ci sa puna o pata pe intreaga mea cariera politica!

Nu pot sa va dau sfaturi cu privire la felul in care sa votati, dar atunci cand veti vota, va rog sa aveti inima usoara pentru ca eu, Calin Popescu-Tariceanu, nu am facut niciodata vreo fapta de care sa imi fie rusine", a adaugat Calin Popescu Tariceanu in timpul dezbaterilor pe marginea solicitarii DNA.

Comisia Juridica din Senat a decis, saptamana trecuta, trimiterea unui raport catre Biroul Permanent pentru incuviintarea inceperii urmaririi penale in cazul lui Tariceanu.

Incepand din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis in mai multe randuri prelungirea termenului pentru intocmirea raportului in cazul acestei cereri a DNA, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Pe 7 noiembrie 2018, Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu-Tariceanu. Procurorii sustin ca acesta ar fi primit indirect, in perioada 2007 - 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Tariceanu Senat urmarire penala DNA, #Senat imunitate Tariceanu DNA , #DNA