Se cere demisia lui Tariceanu: Prin sesizarea CCR ati devenit instrumentul lui Dragnea

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 19:517235 citiri
Se cere demisia lui Tariceanu: Prin sesizarea CCR ati devenit instrumentul lui Dragnea
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan ii solicita demisia presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca prin sesizarea facuta la CCR acesta a devenit "instrumentul lui Dragnea pentru blocarea identificarii si sanctionarii coruptiei".

"Demisia, domnule Tariceanu! Ati furnizat inca o dovada ca ati tradat liberalismul si democratia! Cea mai grava! Astazi ati confirmat ca ati devenit instrumentul lui Dragnea, pentru jocurile murdare, pentru blocarea identificarii si sanctionarii coruptiei! Ati facut ceea ce nici macar pesedistii lui Dragnea nu au vrut sa faca!

Ati facut aceasta sesizare de la sine putere fara sa va pese de institutia a carui presedinte sunteti! Va bateti joc de imaginea Senatului Romaniei la a carui conducere nu mai aveti nicio legitimitate sa va aflati! Va asteptam demisia! La fel de repede cum executati si ordinele lui Dragnea!", a scris Turcan, luni, pe Facebook.

Amintim ca Tariceanu a cerut luni CCR sa constate si sa solutioneze conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvern, pe de o parte, si DNA, pe de alta parte.

In opinia sa, acest conflict a intervenit ca urmare a cercetarii penale a DNA asupra legalitatii Hotararii Guvernului 858/2013, respectiv a Hotararii Guvernului 943/2013. Actele normative se refera la trecerea unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Potrivit sursei citate, in documentul inaintat Curtii Constitutionale a Romaniei se precizeaza ca actele si faptele concrete expuse in sesizare dovedesc existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si DNA - componenta a Ministerului Public, care consta in declansarea unei proceduri de urmarire penala in legatura cu adoptarea unor hotarari de guvern. Or, potrivit celor statuate chiar de catre Curtea Constitutionala, adoptarea hotararilor de Guvern da expresie competentei originare a Guvernului.

Presedintele Senatului a solicitat CCR sa constate existenta conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public - Directia Nationala Anticoruptie, pe de o parte, si Guvernul Romaniei pe de alta parte; sa constate cauza conflictului: Ministerul Public - Directia Nationala Anticoruptie si-a arogat competenta de anchetare a circumstantelor, imprejurarilor, oportunitatii si legalitatii elaborarii celor doua hotarari de Guvern; sa statueze ca, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstantele, imprejurarile, oportunitatea si legalitatea hotararilor de Guvern.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News