Reactia lui Tariceanu dupa referendum

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 15:58
13220 citiri
Reactia lui Tariceanu dupa referendum
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a avut, luni dupa amiaza, o prima reactie dupa referendumul din weekend.

Liderul ALDE a spus ca neintrunirea pragului de prezenta la vot pentru validare arata lipsa interesului romanilor pentru acest subiect, dar ca asta nu trebuie catalogat drept un esec al unui partid.

"Probabil ca rezultatul reflecta o lipsa de interes a majoritatii cetatenilor pentru acest subiect. Nu este nicio victorie, nicio infrangere. E o dovada ca aceasta tema nu a aratat interes. Eu estimam ca va fi 85% in favoarea raspunsului 'Da', vad ca cifra depasaseste 90 la suta. O optiune a fost clar exprimata, dar insuficient ca referendumul sa fie validat", a spus el, la Senat.

In acelasi timp, liderul ALDE a adaugat ca nu a facut o analiza in formatiunea sa, pentru ca nu ei au organizat referendumul.

"Nu am facut analiza la nivelul partidului, ca referendumul nu a fost organizat de ALDE. Dupa cum stiti, am exprimat si inainte un punct de vedere ca trebuie sa dam posibilitatea cetatenilor sa se exprime liber si am cerut simpatizantilor sa voteze potrivit propriilor convingeri", a punctat el.

Pe Tariceanu il nemultumeste ca in spatiul public rezultatul referendumului este comentat ca fiind un esec al unui partid.

Esec si victorie de proportii epice. Marii invinsi si marii invingatori ai referendumului

"Acest referendum este comentat de diversi in termenii: a fost o victorie pentru unii si o infrangere pentru altii", a spus liderul ALDE.

"Ce am vazut in spatiul public si nu imi place - referendumul e neconcludent, pentru ca nu s-a atins cvorumul necesar pentru validarea lui - aceasta logica de confruntare permanenta prezenta din ce in ce mai mult in societate si in partide noi aparute, cum sunt USR si partidul domnului Ciolos, nu o inteleg, eu cred ca nu se poate merge pe o confruntare permanenta.

Politica trebuie facuta altfel, trebuie gasit un numitor comun, nu cred ca Romania va reusi sa progreseze. Cred ca, odata referendumul incheiat, trebuie sa ne concentram pe alte probleme", a punctat el.

Vezi cum a reactionat BOR dupa referendum

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Tariceanu reactie referendum, #Tariceanu referendum familie , #ALDE