Probleme majore intre liderii PD-L Iasi, Carlan si Oprea

Duminica, 11 Ianuarie 2009, ora 18:30
1717 citiri
Probleme majore intre liderii PD-L Iasi, Carlan si Oprea

In timp ce social democratii s-au impartit in tabere care il apara sau il acuza pe ministrul de la Interne, Gabriel Oprea, in cazul numirii "Vulpii", nici in PD-L apele nu sunt foarte linistite.

Doi membrii marcanti din PD-L Iasi s-au certat sambata seara in direct, la un post local de televiziune.

Dan Carlan, presedintele PD-L Iasi, proaspat ministru secretar de stat in Ministerul Mediului si Dumitru Oprea, primvicepresedinte al filialei, senator in Parlamentul Romaniei si-au spus vorbe grele, anunta Ziarul de Iasi.

Neintelegerile dateaza de doi ani cand s-a produs fuziunea dintre PLD si PD, iar Dumitru Oprea si-a manifestat dorinta de a deveni presedinte al noului partid.

Senatorul sustine ca Dan Carlan l-ar fi pacalit, spunandu-i ca pleaca la Bucuresti pentru a-i sustine cauza. "Dar de fapt Dan Carlan a mers la Bucuresti si a zis ca intre timp Oprea s-a intalnit cu Tariceanu si a batut palma, el vrea sa se duca la liberali, dar acum vrea sa distruga PD-L. Asta a fost mesajul lui Dan Carlan, pe care l-am aflat abia in vara trecuta, cand impreuna am fost la BPN", a declarat Oprea.

Atunci nu a stiut si s-a multumit cu presedintia organizatiei municipale. Oprea sustine ca a "salvat fata partidului" prin numarul mare de voturi pe care le-a obtinut la alegerile parlamentare, spre deosebire de colegul sau, dar presedinte tot nu a ajuns.

Cu toate acestea Carlan nu si-a dat insa demisia, motivand ca cei 500 de sustinatori ai sai, membri PD, i-au cerut sa ramana pe pozitii plus ca, nici Oprea nu si-a dat demisia dupa ce a pierdut in fata lui Nichita.

"Era in turul II pentru Primarie si nu imi aduc aminte ca institutia demisiei sa fi functionat dupa turul II la Primarie, cind ati pierdut cu brio obiectivul major pe care l-a avut organizatia noastra. Si nu imi aduc aminte ca atunci sa va fi gindit un pic sa va asumati raspunderea pentru un esec", i-a replicat Carlan.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#scandal politic, #Dan Carlan, #Dumitru Oprea, #organizatie PDL Iasi , #stiri Calin Popescu Tariceanu