Primul pas pentru debarcarea lui Tariceanu de la sefia Senatului

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 18:56 6040 citiri

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, miercuri, ca liberalii au inceput strangerea de semnaturi in randul senatorilor pentru proiectul de hotarare care vizeaza revocarea lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului.

"E unul dintre obiectivele noastre sa cream o majoritate la Senat si sa schimbam conducerea Senatului, normal ca am inceput sa strangem semnaturi pentru proiectul de hotarare in cadrul grupului de senatori ai PNL, urmand ca dupa aceea sa ne adresam si altor senatori, sperand sa facem o majoritate care sa voteze pentru acest proiect de hotarare", a spus Atanasiu.

PNL trece la actiune: Vizat este scaunul lui Tariceanu

El a mentionat ca pana in prezent au semnat si o serie de parlamentari neafiliati care au fost prezenti la sedinta de plen de miercuri, evitand sa precizeze daca pana acum intre semnatari se numara Mircea Geoana.

Prim-vicepresedintele PNL a sustinut ca revocarea presedintelui Senatului ar putea avea loc saptamana viitoare.

Atanasiu a mentionat ca doreste ca numarul de semnaturi stranse pentru revocarea lui Tariceanu sa depaseasca jumatate plus unu din numarul total al senatorilor.

El a afirmat ca intre motivele invocate pentru inlocuirea lui Tariceanu se numara faptul ca in urma cu o saptamana presedintele Senatului ar fi incuviintat incalcarea Regulamentului prin nealocarea unei pozitii de membru in Biroul Permanent al acestei Camere din partea PNL, conform algoritmului politic.

Pe de alt a parte, liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, ca PNL are negocieri la nivelul Camerei Deputatilor cu grupuri parlamentare si deputati pentru formarea unei majoritati pentru a-l schimba pe Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News