Presa de azi: Basescu ii face lui Geoana teoria responsabilitatii

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 07:16
2655 citiri
Presa de azi: Basescu ii face lui Geoana teoria responsabilitatii

Geoana: Basescu e un produs politic expirat, scrie Romania libera in editia de miercuri.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, marti, la intalnirea cu seniorii partidului, ca Traian Basescu este un produs politic expirat, ca e un presedinte "nascut dintr-un accident" si ca trebuie sa plece acasa, apreciind ca inca cinci ani de mandat ar echivala cu un "naufragiu curat" pentru Romania.

"Traian Basescu este un produs politic expirat pentru ca nu a reusit sa se achite de promisiunile facute poporului, pe care a fost chemat sa-l conduca. In continuare este presedintele unui partid politic, ceea ce este nepermis, in continuare merge doar la intalniri ale propriului partid pentru ca acolo nu-l injura", a spus Geoana.

Liderul PSD a precizat ca Traian Basescu este un presedinte care s-a nascut dintr-un fel de accident si care trebuie sa plece, fiind considerat un accident al istoriei post-decembriste.

Basescu ii face lui Geoana teoria responsabilitatii, titreaza Evenimentul Zilei. De la contre intermediate de presa, presedintele Traian Basescu si liderul PSD Mircea Geoana au trecut la intepaturi prin corespondenta oficiala.

In replica la scrisoarea pe care i-a trimis-o luni Geoana, cerandu-i "convocarea de urgenta" a unei intalniri "cu toti factorii responsabili pentru continuarea reformei in justitie", Basescu i-a transmis marti printre randuri ca nu intentioneaza sa-i ia in calcul sfaturile.

"La intalnirea din 17 februarie, de la Palatul Cotroceni, cu toti responsabilii pe problema reformei justitiei, ati fost de acord si v-ati afirmat sprijinul in favoarea rezolvarii acestor doua probleme (adoptarea Codurilor si deblocarea dosarelor de coruptie - n.r.) pana la data de 15 mai. Din pacate, pana acum nu v-ati respectat angajamentul", ii reproseaza seful statului presedintelui Senatului tot printr-o scrisoare.

Basescu ii cere lui Geoana, in calitate de lider al PSD si al Senatului, "o abordare matura si responsabila a problemelor" si "urgentarea" atat a celor patru Coduri juridice, cat si a deblocarii dosarelor de coruptie din parlament, cel vizat fiind al PSD-istului Serban Mihailescu, zis "Miki Spaga".

Geoana tras de maneca, scrie si Ziua. Seful statului i-a transmis marti o scrisoare lui Mircea Geoana, in care il critica pentru incercarea de a arunca responsabilitatea Raportului pe Justitie in carca presedintelui.

Traian Basescu ii aminteste liderului PSD ca nu si-a respectat angajamentul convenit la Cotroceni, in luna februarie, pentru adoptarea Codurilor Juridice si deblocarea dosarelor de coruptie in Parlament. Geoana i-a replicat presedintelui ca incearca sa culpabilizeze forul legislativ si pe social-democrati pentru esecul reformei din Justitie.

Scaunul ministrului Catalin Predoiu se clatina, el urmand sa fie schimbat daca Raportul va fi critic sustin atat pedelistii, cat si pesedistii.

"Constat cu surprindere si ingrijorare ca in ultima vreme incercati sa va derobati de responsabilitatea blocarii in Parlament a dosarelor de coruptie si de intarzierea adoptarii Codurilor", si-a inceput epistola Basescu.

Geoana: "Basescu nu-si va da demisia, dar Predoiu trebuie s-o faca", este titlul din Gandul. PSD va solicita revocarea lui Catalin Predoiu din functia de ministru al Justitiei, in cadrul Coalitiei guvernamentale si presedintelui Traian Basescu, in cazul in care Raportul CE pe Justitie, din luna iunie, va fi defavorabil.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat marti, pentru Gandul ca daca Raportul va fi unul negativ, el va cere demisia lui Predoiu. "Democrat-liberalii incearca sa transfere acum vina pentru ceea ce se intampla, catre Parlament. Nu e normal. Basescu a avut toate parghiile in mana: Macovei, Predoiu. Sigur, Basescu nu-si va da demisia, dar Predoiu trebuie s-o faca", a spus Geoana.

"Am avut aceasta discutie in Coalitie. Vina nu-i apartine decat ministrului Justitiei, care trebuie sa plece in cazul in care monitorizarea Romaniei va fi negativa", a declarat si liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc.

Cotidianul scrie ca Iliescu il acuza pe Basescu de ipocrizie in privinta codurilor . Ion Iliescu ii sare in sprijin liderului PSD Mircea Geoana in duelul pe care acesta il duce cu presedintele Basescu pe tema adoptarii cat mai rapide a celor patru coduri din Justitie.

Iliescu ii acuza pe Basescu si pe fostul ministru al Justitiei din primul guvern Tariceanu ca au blocat elaborarea si adoptarea Codului penal.

"Prima masura a doamnei Macovei a fost de a bloca actiunea de elaborare a Codului de procedura penala care trebuia finalizat in iunie 2005. Doamna Macovei a inceput o actiune de subminare a acestei actiuni. A promovat un pachet de legi privind justitia si proprietatea prin care a schimbat foarte multe lucruri convenite cu UE la capitolul JAI. Se stabilise schimbarea unor atributiuni de la CSM la ministerul Justitiei. Astfel s-a bagat in lucru alt Cod penal", a declarat marti fostul presedinte Ion Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Geoana Basescu, #coduri justitie Geoana, #Basescu Geoana Justitie , #stiri Calin Popescu Tariceanu
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Poza 1...2
1...2
rank 2
ESTE JENANT SI TRIST SA CONSTATI CA BOLSEVICII DE IERI SI DE AZI,MINT CU NONSALANTA IN ...DIRECT!