PNL strange semnaturi pentru schimbarea lui Tariceanu de la sefia Senatului: E o persoana toxica (Video)

Marti, 29 Martie 2016, ora 15:453055 citiri
PNL strange semnaturi pentru schimbarea lui Tariceanu de la sefia Senatului: E o persoana toxica (Video)
Foto: Arhiva / B1TV

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, marti, dupa sedinta Biroului Politic, ca demareaza procedura de strangere de semnaturi pentru schimbarea din functie a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pe care l-a numit "toxic".

Ea a adaugat ca vor fi discutii cu parlamentarii UNPR, punctual, pe aceasta tema.

"E un demers de bun simt si un demers firesc pe care PNL il demareaza inca din aceasta saptamana. Stiti procedura, faptul ca trebuie strans un numar de semnaturi, iar cei care au expus in spatiul public dorinta de a se ralia acestui demers sunt cei de la UNPR", a spus Alina Gorghiu, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL, informeaza News.ro.

De altfel, aceasta a cerut in sedinta conducerii partidului liderului grupului PNL din Senat sa inceapa discutiile cu parlamentarii de la UNPR, privind schimbarea din functie a lui Tariceanu.

Gorghiu a mentionat ca s-a mai discutat informal, "cu unii, altii din UNPR, partid care si-a schimbat conducerea si pare a incerca o noua cale la capitolul imagine".

Copresedintele PNL a mentionat ca liberalii nu au ascuns niciodata acest demers si a adaugat ca actualul presedinte al Senatului nu indeplineste standardele pe care ar trebui sa le indeplineasca un presedinte de Camera.

"Este un om care nu stie altceva decat sa vina public cu mesaje populiste, antijustitie si jigniri la adresa adversarilor. Este singura solutie pentru imaginea Senatului, sa se schimbe actualul presedinte al Senatului. Vom vedea cate semnaturi vom reusi sa strangem. Este o intentie asumata de PNL si vrem sa mergem pana la capat. Important este sa dai jos o persoana toxica din functia de presedinte al Senatului", a spus Alina Gorghiu.

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a precizat ca partidul are lideri pe care ii poate pune in functia de presedinte al Senatului si a refuzat sa spuna daca vizeaza aceasta functie.

Conform Regulamentului Senatului, revocarea din functie a presedintelui acestei Camere legislative poate fi propusa la cererea a minimum o treime din numarul total al senatorilor, in cel putin una dintre urmatoarele imprejurari: incalca prevederile Constitutiei; incalca grav sau in mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Revocarea din functia de presedinte al Senatului poate fi propusa si de jumatate plus unu din numarul total al senatorilor.

Propunerea de revocare prevazuta se face in scris, sub semnatura initiatorilor, o singura data intr-o sesiune. Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent care analizeaza, in prima sa sedinta, indeplinirea conditiilor si decide, prin vot, introducerea acesteia in proiectul de ordine de zi a urmatoarei sedinte de plen.

Presedintele Senatului caruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce sedinta Biroului permanent sau pe cea de plen in care se discuta revocarea sa.

Propunerea de revocare se prezinta in plenul Senatului. Daca propunerea de revocare este aprobata prin votul secret al majoritatii senatorilor, functia de presedinte devine vacanta si, imediat, se organizeaza alegeri, pentru un nou presedinte al Senatului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News