PNL spune ca intoarcerea lui Tariceanu e putin probabila. Cum raspunde fostul liberal

Joi, 22 Mai 2014, ora 13:18
2713 citiri
PNL spune ca intoarcerea lui Tariceanu e putin probabila. Cum raspunde fostul liberal
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Cristina Pocora, purtatorul de cuvant al partidului, a declarat ca revenirea lui Calin Popescu Tariceanu in partid este o diversiune orchestrata de PSD in cadrul campaniei "mincinoase" conform careia "USL traieste".

Declaratiile au fost facute, joi, dupa ce Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca a acceptat invitatia facuta de Ovidiu Silaghi la Satu Mare si se va reinscrie in PNL.

Tariceanu revine in PNL: Demisia a fost un gest extrem de protest

Tariceanu vrea din nou in PNL - Reactiile liberalilor si social democratilor

Purtatorul de cuvant al PNL a explicat ca Ovidiu Silaghi nu reprezinta organizatia PNL Satu Mare dupa ce a acceptat sa candideze cu sustinerea PSD pentru un loc vacant in Parlamentul Romaniei si ca presedintele interimar al organizatiei judetene a PNL Satu Mare nu sustine initiativa lui Tariceanu.

In plus, Cristina Pocora a afirmat ca "PSD duce o campanie mincioasa", menita sa abata atentia de la motiunea de cenzura depusa de PNL, si ca nu doreste sa comenteze mai multe despre "campania diversionista a PSD".

La insistentele jurnalistilor, purtatorul de cuvant al PNL a explicat ca, potrivit statutului partidului, o persoana care doreste sa se inscrie in PNL trebuie sa depuna o cerere care trebuie sa fie validata de organizatia judeteana a partidului, lucru ce nu se va intampla, pentru ca presedintele interimar al PNL Satu Mare a spus ca nu e de acord.

"Cum v-am spus, acolo situatia e clara", a subliniat Cristina Pocora.

De la inceputul lunii martie organizatia PNL Satu Mare este condusa interimar de consilierul judetean Virgil Enatescu.

Tariceanu: Activitatea PNL nu tine de acceptul unui membru

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, Tariceanu a spus ca nu a vorbit nici cu Crin Antonescu inainte de a lua decizia de a reveni in partid, dar nici cu alti membri din conducerea PNL si a spus ca nu crede ca exista impedimente ca el sa redevina liberal.

"Nu am discutat cu Crin Antonescu despre acest subiect. Nu as vrea sa incep sa fac comentarii pe acest subiect, cred ca activitatea PNL-ului este bine reglementata de un statut si conditiile statutare sunt cele care trebuiesc indeplinite, nu acceptul unui membru din conducerea partidului, fie ca este purtatorul de cuvant sau altcineva. (...)

Nu au dreptul sa ingradeasca nimanui o valoarea fundamentala - libera exprimare si posibilitatea de a activa politic", a adaugat Calin Popescu Tariceanu, ca urmare a reactiilor venite din randul liberalilor.

Calin Popescu Tariceanu a demisionat din PNL

De asemenea, Tariceanu a spus ca decizia de a reveni in PNL este pe "deplin justificata", insa nu a vrut sa spuna daca este indreptatita "acuzatia" lansata la adresa sa, conform careia ar vrea sa preia sefia partidului dupa alegerile din 25 mai.

"Aceasta nu este o acuzatie, dar avand in vedere ca PNL este angajat intr-o campanie electorala, eu imi doresc sa ia un scor cat mai bun. Orice subiect care sa genereze dispute nu vreau sa le discut, vreau sa discut dupa ziua de dumnica, cand alegerile vor fi terminate. (...) Eu consider ca revenirea mea in PNL nu poate afecta rezultatul electoral", a adaugat presedintele Senatului.

De asemenea, acesta a spus ca nu a vorbit cu Victor Ponta despre revenirea sa in PNL, considerand ca acest lucru nu-l priveste pe premier nici macar in calitate de lider PSD, partid care l-a sustinut pentru obtinerea functiei de presedinte al Senatului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu revenire PNL, #Tariceanu Pocora intoarcere PNL , #PNL
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
milioane de membrii/voturi psd trec la pnl odata cu tariceanu!Bravo!