PMP reinvie cazul biletelului roz: Denunt penal pe numele lui Tariceanu

Marti, 24 Iunie 2014, ora 10:10
9519 citiri
PMP reinvie cazul biletelului roz: Denunt penal pe numele lui Tariceanu
Foto: Arhiva

Presedintele PMP Cluj, deputatul Adrian Gurzau, anunta ca partidul sau va depune, marti, un denunt penal pe numele lui Calin Popescu Tariceanu, acuzandu-l ca a facut trafic de influenta in 2007, atunci cand i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa intervina pentru Dinu Patriciu la Parchet.

Decizia a fost luata in contextul in care fostul premier, in prezent presedinte al Senatului, a decis ca Parlamentul va adopta, miercuri, o declaratie politica in care o sa i se ceara demisia presedintelui Traian Basescu din cauza scandalului in care este implicat fratele sau.

"Daca tot are pareri despre onoare si trafic de influenta, Partidul Miscarea Populara va depune azi, marti 24 iunie, un denunt penal cu privire la traficul de influenta incercat asupra presedintelui Traian Bpsescu in anul de gratie 2007 cand ii cerea sa intervina la Parchet cu privire la mersul dosarului Petromidia in care era implicat Dinu Patriciu. Fapta ex-premierului amnezic nu este prescrisa conform prevederilor noului Cod Penal", se arata in comunicatul remis Ziare.com de presedintele PMP Cluj.

Traian Basescu si scandalul Bercea Mondialu: Demisia de onoare sau a treia suspendare?

Basescu, despre demisie: In biroul lui Ponta se facea trafic de influenta, Tariceanu imi trimitea biletele

In 17 ianuarie 2007, presedintele Traian Basescu l-a acuzat, intr-o declaratie de presa facuta la Palatul Cotroceni, ca Tariceanu, in calitate de premier, a incercat sa influenteze justitia, trimitandu-i in 2005 un bilet (foto) in care ii cerea sprijinul pentru Dinu Patriciu, aflat in vizorul procurorilor.

"Draga Traian, 1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?", scria pe biletelul de culoare roz, sub semnatura lui Tariceanu.

"Domnul prim-ministru imi propunea un parteneriat, dar, din pacate, cu oligarhiile noastre, la cateva luni dupa ce si eu impreuna cu el am vorbit in campania electorala despre oligarhia PSD (...) Acest tip de parteneriat era inacceptabil pentru mine", a declarat presedintele, aratand ca acest lucru ar fi insemnat ca "in Romania nu s-a schimbat nimic dupa alegeri".

Traian Basescu a precizat ca nu a facut public acest lucru timp de doi ani pentru ca altfel Guvernul ar fi fost decredibilizat, iar obiectivul integrarii ar fi putut fi ratat. In timpul declaratiilor, Traian Basescu a aratat pentru scurt timp si biletul de la premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PMP denunt penal Tariceanu bilet, #Basescu Tariceanu bilet roz, #Basescu Tariceanu biletel Patriciu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Poza Ioan cel adevarat 2
Ioan cel adevarat 2
rank 5
Iaca,si Tariceanu,are bube pe cap. Caz CLAR de trafic de influenta !