PDL, invitatie voalata pentru liberalii nemultumiti: USL e mai putin de 51% uneori

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 20:15
4172 citiri
PDL, invitatie voalata pentru liberalii nemultumiti: USL e mai putin de 51% uneori

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a sustinut duminica, in cadrul unei conferinte la Slatina, ca democrat-liberalii trebuie sa fie receptivi la semnalele venite din interiorul PNL sa se consolideze si sa polarizeze in jurul sau toate fortele de centru-dreapta.

"Ne revine obligatia si responsabilitatea, noi ca partid de centru dreapta, pentru consolidarea interna si coagularea tuturor fortelor care sa se opuna USL-ului. Daca, din punctul meu de vedere, se dau semne inclusiv din zona liberalilor, a PNL-ului din interior, parerea mea ca PDL-ul trebuie sa fie deschis si receptiv", a spus Flutur, care a adaugat ca si PDL "a luat o lectie" din coabitarea la guvernare alaturi de PSD.

Senatorul democrat-liberal a mentionat existenta unor "disensiuni, scandaluri intre PSD si PNL" si a aratat ca o majoritate parlamentara foarte mare lasa posibilitatea crearii unei opozitii chiar in interiorul majoritatii, chiar a unei "implozii".

"Suntem principalul partid de opozitie si va garantez ca o sa ne facem rolul de partid de opozitie. (...) De altfel, comasarea alegerilor europarlamentare cu prezidentialele, grabirea, lor, daca ar putea le-ar face anul acesta, pentru ca le e frica ca se vor eroda si disensiunile, scandalurile intre PSD si PNL sunt vizibile deja cu ochiul liber, despre prezidentiabil, despre cine e vioara I si vioara a II-a acolo.

Noi, PDL, avem acum o singura tinta: consolidarea ca partid de centru-dreapta si polarizarea tuturor fortelor langa noi, sa ne facem rolul de principal partid de opozitie, sa fim o voce puternica in Parlamentul Romaniei, chiar daca ecuatia de astazi a opozitiei este destul de slaba, pentru ca asta este realitatea, in momentul de fata.

Eu sunt convins ca cei 70%, aproape, cat au cei din USL, e mai putin decat 51% uneori. Pentru ca se creaza propria opozitie in aceasta alianta mare si imploziile sunt inevitabile. Noi sa ne vedem de treaba, ne sustinem candidatii nostri, sustinem consolidarea partidului si mergem inainte", a mai declarat secretarul general al PDL.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#PDL liberali nemultumiti Antonescu, #Flutur declaratii USL certuri , #Crin Antonescu