Opozitia reactioneaza dur dupa ce Senatul a decis ca Tariceanu ramane cu imunitate: Exista in continuare o majoritate pro-coruptie

Luni, 03 Iunie 2019, ora 22:25
4487 citiri
Opozitia reactioneaza dur dupa ce Senatul a decis ca Tariceanu ramane cu imunitate: Exista in continuare o majoritate pro-coruptie
Foto: Facebook/ Partidul National Liberal

Opozitia nu a intarziat sa reactioneze dupa ce Senatul a respins, luni, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu.

In acest sens, liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat ca exista in continuare o majoritate pro-coruptie.

"Peste sase luni s-a asteptat cu acest dosar la Senat, a fost o sfidare la adresa regulamentului, la adresa Constitutiei, tinerea lui ca un mijloc de santaj la adresa lui Tariceanu, ca sunt convins ca, pana la votul de astazi, PSD a tinut dosarul ca sa se asigure ca Tariceanu nu isi permite niciun dram de libertate, a fost tinut intr-o situatie de dependenta.

Sunt profund revoltat de aceasta atitudine, care ne arata ca in spatele votului secret la astfel de proceduri exista in continuare o majoritate pro-coruptie, o majoritate care nu intelege ca romanii isi doresc sa fie condusi de oameni cinstiti", a declarat Orban la Digi 24, citat de Agerpres.

La randul sau, Ionel Danca, purtatorul de cuvant al PNL, a declarat ca "PSD si ALDE au facut astazi din nou scut in jurul lui Tariceanu la Senat, impotriva cererii de urmarire penala pe numele lui, aratand ca nu le pasa de votul romanilor din 26 mai".

"Romanii le-au spus foarte clar sa nu mai blocheze Justitia in Parlament sau prin Ordonante de Urgenta si sa plece de la guvernare acasa sau unde le este locul daca instantele de judecata decid altfel.

PNL a castigat increderea romanilor la alegerile din 26 mai si a primit mai multe voturi decat PSD si ALDE impreuna si asta ne obliga sa facem tot posibilul pentru a-i opri si pentru a schimba actuala guvernare nociva pentru Romania si o vom face!", a adaugat Danca.

Si Uniunea Salvati Romania (USR) a transmis, pe Facebook, un mesaj transant referitor la votul de astazi din Senat.

"Este inacceptabil ca cel de-al doilea om in Stat sa se ascunda de justitie in spatele coalitiei PSD-ALDE care si-a facut din daramarea statului de drept un obiectiv fundamental. Niciun cetatean nu trebuie sa fie mai presus de lege. Pentru noi este esential sa stim daca cinstea celui de-al doilea om in stat, care are si aspiratii prezidentiale, este mai presus de orice banuiala", se arata in postarea formatiunii.

Senatul a respins, luni, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu, acuzat de procurori ca a primit mita, indirect, 800.000 de dolari.

Detalii aici - Senatul il apara pe Tariceanu de urmarirea penala: Cererea DNA a picat la vot

Iata si reactia presedintelui Klaus Iohannis dupa votul de azi din Senat - Iohannis: PSD si ALDE obstructioneaza justitia pentru protejarea lui Tariceanu. Votul de azi, un act de crasa sfidare a romanilor

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#opozitie imunitate tariceanu senat , #Senat