Opinii: De doi lei speranta ...

Colaborator: Stefan Vlaston
Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 23:27 4158 citiri

Iata cateva exemple in care institutiile statului si-au facut sau isi fac datoria.

1. DNA "cableaza" aghiotantii dnei Monica Iacob Ridzi si o prind cu cioara vopsita. In ciuda faptului ca trecea protejata Cotroceniului si membru al Guvernului Romaniei.

2. Dl Decebal Traian Remes, membru al Guvernului Tariceanu, aflat in functie, este filmat de catre DNA, monitorizat, urmarit penal, pentru infractiuni cunoscute sub denumirea "palinca si caltabosul".

3. Procurorii din cadrul DNA efectueaza cercetari penale fata de inculpatul REBEGEA DUMITRU, judecator la Tribunalul Prahova, Presedintele Sectiei Penale, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de luare de mita si doua infractiuni de favorizare a infractorului.

4. Procurorii din cadrul DNA efectueaza cercetari penale fata de inculpatul SAULEA DANUT, deputat in Parlamentul Romaniei in perioada 2000-2004, in prezent expert parlamentar la Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senatul Romaniei, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

5. DNA il salta pe senatorul PSD Catalin Voicu, cu mandat de aducere, pentru a-i prezenta inceperea urmaririi penale pentru trafic de influenta. I se interzice parasirea capitalei si comunicarea cu mai multi membri PSD-PC, printre care Vanghelie, Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu.

6. Procurorii din cadrul DNA - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: gen. mr. (r) TRANDAFIR PETRE (in stare de arest preventiv), fost inspector sef al ISU, col. COSTACHE VIOREL, inspector sef al I.S.U. "Dobrogea" Judetul Constanta, col. NICULAE ANDREI GABRIEL, din cadrul I.S.U. "Dobrogea" Judetul Constanta.

7. Razboinicul luminilor, dl Gigi Becali, isi petrece o bucatica din viata in puscarie, alaturi de infractori de drept comun.

8. Curtea Constitutionala a Romaniei decide ca BEC, Biroul Electoral Central, sa renumere voturile nule, de la recentele alegeri prezidentiale. Si actiunea nu este terminata.

Sunt doar cateva exemple dintr-o lista care poate continua.

Sa ne reamintim perioada de "liniste" si "concordie" nationala, cand nu se intampla nimic, cand nimeni nu era deranjat pentru nimic, cand toti erau uniti in cuget, in simtiri si spaga.

A trecut si bine ar fi sa nu se reintoarca.

Urmariti cu atentie alunecarea privirilor unor politicieni aflati la borcanul cu miere. Tradeaza teama, chiar spaima. Stiu ca de data asta interventia "de sus" nu-i mai poate salva.

De remarcat ca procurori, politisti, judecatori nu mai sunt protejati de confratii lor din parchetele speciale, DNA, DIICOT, sau altele. Stai si te minunezi, cum este posibil sa nu fi fost avertizati ca li se pregateste ceva.

Sa fim drepti si sa recunoastem meritele, atunci cand ele exista. Institutiile statului incep, putin cate putin, sa-si faca datoria. Fara frica de politicienii aflati la conducere. Sa adaug semnalul pe care aceste actiuni il dau in randul functionarilor cu acces la resursele statului.

Ca fata de numarul imens de fraude pare o picatura in ocean, sunt de acord. Exista o lista si mai mare de infractori, violatori, delapidatori care au scapat si scapa, in special la judecatorii si tribunale. Dar de undeva trebuie inceput.

Iata ca se pot schimba si la noi lucruri si mentalitati. Se cuvine sa-i felicitam pe cei care isi risca poate viata si familiile, pentru a face ca dreptatea sa triumfe.

De doi lei speranta ...

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News