Opinie politica: Tariceanu este un alt Vanghelie care ia statul de fraier

Luni, 22 August 2016, ora 17:36
7805 citiri
Opinie politica: Tariceanu este un alt Vanghelie care ia statul de fraier

Intr-o discutie cu un bun prieten in care a venit vorba despre diverse anecdote referitoare la doctorate si alte aventuri educationale ale mai multor politicieni, el imi spunea ca Marian Vanghelie, lider de marca al PSD vreme de vreo 10 ani si primar PSD timp de vreo 15, a fost prins copiind la Bacalaureat.

Ma gandeam ce ar fi facut Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE, daca ar fi fost in situatia fostului primar al Sectorului 5. Domnul Tariceanu nu ar fi venit cu o copiuta-doua, ar fi sub demnitatea sa.

Domnul Tariceanu ar fi cerut pur si simplu subiectele profesorilor supraveghetori sau ar fi deschis telefonul si, sfidator, i-ar fi cerut asistentului personal sa ii trimita rezolvarile.

Apoi, s-ar fi rastit arogant la toata lumea spunand ca este dreptul sau si ca un inalt demnitar are lucruri mai importante de facut decat sa dea Bac-ul.

Ne aducem aminte ca asta este comporamentul lui Calin Popescu Tariceanu dintotdeauna, iar celebrul moment in care s-a bagat in fata a 1.000 de oameni e reprezentativ pentru comportamentul sau de "ciocoi".

Unii isi mai aduc aminte cum ii trata pe sinistratii carora inundatiile le luasera tot si carora le-a spus rastit: "Ce vreti, sa va fac hoteluri?" sau cum sotia sa din perioada cand era prim-ministru isi facea pozele de buletin acasa, folosind si dansa in scop personal o institutie a statului, desigur cu stiinta sotului.

Problema cea mare a domnului Tariceanu nu este doar ca a intrat in fata, ci aroganta de dupa, cand nu numai ca nu a regretat nimic din ceea ce facuse, ci s-a si burzuluit la cei care ii reprosau acest comportament.

Normal era sa ceara scuze, doar ca a ales sa o prezinte ca pe un sacrificiu, ba chiar a prezentat gestul ostentativ facut drept o miscare pentru a nu face un gest ostentantiv! Asta da pirueta logica, chiar si pentru un artizan al piruetelor politice precum Tariceanu, un oportunist perfect aflat in trena (era sa zic lesa) PSD. Declaratia sa ar trebui sa intre in istorie ca o mostra de smecherie politica si tupeu.

"Exista in orice stat cateva functii importante unde oamenii au fost alesi pentru ca sa reprezinte intr-un fel statul si sa se dedice in principal problemelor societatii si comunitatii lor. Asta trebuie sa fie preocuparea lor principala, nu statul la coada.

Am vorbit sa merg inainte de inceperea programului, ca sa nu fac un gest ostentativ de a trece prin fata".

Un stat normal, democratic se bazeaza pe reguli clare, bine stabilite, nu pe cheful unor demnitari, nici macar pe "sacrificiul" lor, iar, in lipsa unei legi care spune altceva, toti suntem egali in fata legii existente si a cozilor de 1.000 de oameni.

Calin Popescu Tariceanu pare sa se considere deasupra tuturor, pentru ca asa are chef si pentru ca poate si pentru ca i se permite.

Este ceva ce nu ar trebui lasat sa treaca precum au trecut toate obrazniciile diversilor oameni politici. Domnul Tariceanu trebuie strunit, altfel o sa decada atat de mult incat o sa ajunga rau de tot, poate chiar la nivelul lui Victor Ponta.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu sarit coada, #Tariceanu coada permise auto , #Senat