Olteanu la TV Ziare.com: Ancheta in cazul Ridzi va fi gata joi

Autor:
Marti, 07 Iulie 2009, ora 16:45
3948 citiri
Olteanu la TV Ziare.com: Ancheta in cazul Ridzi va fi gata joi
Foto: Ziare.com

Marti, 7 iulie, Bogdan Olteanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor si membru in comisia parlamentara de ancheta a Monicai Iacob Ridzi, a discutat in direct la Televiziunea Ziare.com despre tertipurile la care au apelat deputatii PD-L pentru a determina "suspendarea de drept a comisiei".

Bogdan Olteanu a explicat cititorilor Ziare.com cum decurge ancheta parlamentara care il vizeaza pe ministrul Tineretului si Sporturilor si care sunt concluziile preliminare.

Liberalul a revenit in jurul orei 19.05, la finalizarea discutiilor din comisia pentru ancheta ministrului Ridzi, in direct cu cititorii Ziare.com, explicand ca Monica Iacob Ridzi a fost chemata din nou la audieri, miercuri.

"Cand esti in politica trebuie sa ai genunchii tari si sa te astepi la orice fel de lovituri", a declarat Bogdan Olteanu.

El a anuntat ca membrii comisiei de ancheta vor lucra oricat e necesar pentru ca joi sa fie gata raportul in cazul Ridzi, dupa ce miercuri ii vor audia pe ultimii angajati ai ministerului Tineretului si ceilalti oameni implicati. Olteanu a identificat 8 teme pe seama carora comisia va da un verdict de vinovatie sau nevinovatie in cazul Ridzi.

"Putem sa cer un control al Curtii de Conturi, putem sa cerem un control altei institutii, putem sa sesizam Parchetul, putem sa cerem revocarea sa din functie. Cam astea sunt lucrurile pe care le putem propune", a mai spus vicepresedintele Camerei Deputatilor.

Urmareste inregistrarea emisiunii AICI.

Urmareste inregistrarea celei de-a doua parti a emisiunii AICI.

Iata emisiunea in format live text pe site-ul Ziare.com

Buna ziua! Vin direct de la comisie, am lasat discutiile in curs.

Astazi a venit din nou domnul Tolontan si ne-a mai precizat cateva lucruri. Si tot azi am discutat in Biroul Permanent daca vom continua cu activitatea comisiei. Cei mai multi eram nedumeriti in privinta cererii Parchetului asa ca am decis sa mearga inainte, pentru ca orice aflam noi se va duce la Parchet si la oricine doreste sa duca ancheta mai departe.

Ieri am aflat ca la Bucuresti s-a cheltuit cam un sfert din suma alocata pentru Ziua Tineretului.

Astazi au fost vreo trei sau patru oameni din minister care ne raspundeau: Nu stim! Nu stim! ...deci am putea spune ca o apara pe doamna ministru.

Nu am primit foarte multe documente de la minister, mai asteptam.

Daca era Crin Antonescu presedinte, Monica Ridzi nu era ministru

Sunt intrebat daca "presedintele Crin Antonescu ar fi demis-o pe doamna Ridzi". Daca presedintele Romaniei era Crin Antonescu, Monica Ridzi nu era ministru cu siguranta.

Eu sper ca partidul care o sustine sa ia o decizie si sa faca o schimbare.

Cu domnul Tariceanu sunt in relatii bune, ne vedem, ne auzim, gandim la fel, imi place.

Foarte multi bani publici au fost cheltuiti fara sa existe o justificare solida

Nu cred ca in domeniul sportului trebuie sa numesti oameni politici.

Eu nu pot sa vorbesc deocamdata despre vina. Cu siguranta foarte multi bani publici au fost cheltuiti fara sa existe o justificare solida. Daca vom descoperi vinovatii va promit ca veti afla foarte repede.

Si in cazul Sterling si in cazul Adomnitei s-a facut si caz si haz.

In mod normal exista o lege de foarte multa vreme care interzice achizitionarea de masini. E o problema nu doar din punct de vedere al costurilor ci si al protectiei mediului.

Alina Gorghiu se apara singura si se pricepe

Am luat apararea Alinei Gorghiu de vreo doua ori, in rest se apara singura. Mie mi se pare ca se pricepe foarte bine la asa ceva.

Si pe mine ma mira tacerea DNA, de la Parchet nu vin documente, nu se manifesta nimeni. Noi nu stim ce se intampla la DNA, ei stiu ce se intampla la noi, 1-0 pentru ei.

Sper sa terminam astazi audierile si sa facem raportul inaintea lor.

Astazi am facut audieri care mi-au ridicat serioase semne de intrebare legate de oameni din minister care au recunoscut ca au semnat dar nu au cunoscut documentatia pentru atribuirea banilor.

PD-L e in corzi, cazul Sterling e o diversiune

Referitor la Cazul Sterling, PD-L e tinut in corzi de doua saptamani, e prima stire peste tot. E normal sa organizeze diversiuni.

Cazul Remes nu se compara cu cazul Ridzi pentru ca nu ati mai auzit de el de un an de zile. A fost util scandalul numai cand a fost ministru.

Sa lasam comisiile de ancheta, DNA sa isi faca treaba. Nu poti sa nu vorbesti despre ceea ce stie tot satul pentru ca vadana vrea sa se marite.

Imi pare rau ca PNL este mai putin activ decat PSD

Nu stiu daca PD-L a fost implicat in scandalul Ridzi.

Imi pare rau ca PNL este mai putin activ decat PSD, mi-a parut rau ca au iesit ei cu un nou program anti-criza si nu noi. Suntem activi in cazul Ridzi, cearcanele de la ochi sunt de la emisiunile de seara de la televizor si de la activitatea de dimineata din comisie.

Liberalul a mai apreciat ca Monica Ridzi nu-si va da demisia pe motiv de incompetenta, spunand ca "la cati ministri incompetenti sunt am ramane fara Guvern".

Olteanu a condamnat atitudinea Monicai Ridzi in relatia cu presa, si nu numai, spunand ca intr-un fel plateste pentru acea atitudine.

Cine este Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu este un politician liberal, de profesie avocat, care a fost presedinte al Camerei Deputatilor si ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul in Guvernul Tariceanu. In 1991, a devenit membru PNL. De atunci si pana in prezent, cariera politica a lui Olteanu a fost in continua ascensiune.

A existat un singur punct nevralgic, atunci cand s-a aflat ca bunica sa din partea mamei a fost cominternista Ghizela Vass, membru de frunte a Partidului Comunist din Romania inca din 1933 si, ulterior, membru in Comitetul Central al PCR.

Bogdan Olteanu era sa nu intre in Parlament dupa alegerile din noiembrie 2008. El nu a obtinut rezultatele dorite in colegiul in care a candidat, fiind surclasat de Gheorghe Grozea (PD-L) si de Mihaela Anton (PSD+PC).

Cu toate acestea, gratie sistemului electoral al redistribuirii, Bogdan Olteanu a reusit sa obtina mandatul de deputat, desi a iesit in cursa pe locul 3.

Cu toate ca a pierdut, Olteanu a obtinut mandatul in Parlament, deoarece a avut un scor mai bun in comparatie cu restul candidatilor liberali din Capitala, iar conform redistribuirii PNL trebuia sa dispuna de doi senatori si cinci deputati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Bogdan Olteanu, #TV Ziarecom, #Monica Iacob Ridzi, #televiziunea Ziare com, #emisiune live Ziare, #pro si contra, #live show Ziare , #stiri Calin Popescu Tariceanu