Numele lui Tariceanu, intr-un dosar de coruptie: Seful PLR da vina pe presa

Joi, 11 Iunie 2015, ora 18:28
8511 citiri
Numele lui Tariceanu, intr-un dosar de coruptie: Seful PLR da vina pe presa
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reactionat critic la adresa "segmentelor de presa" care au difuzat, miercuri seara si joi, stirea potrivit careia fostul premier ar fi implicat in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, si in relatii bune cu doua persoane retinute miercuri in acest caz.

In plus, presedintele PLR se plange de faptul ca nu ii este permis "sa aduca in dezbaterea publica anumite subiecte", ca dovada a ce a numit "atacuri sub centura" ale presei.

Legatura lui Tariceanu cu afacerea cumnatului lui Ponta din Prahova - documente DNA

"Pozitia ferma pe care am adoptat-o in legatura cu abuzurile unor personaje importante din institutii de forta ale statului a atins puncte sensibile si nevralgice ale adversarilor democratiei si statului de drept.

Daca ar fi sa ne ghidam dupa atacurile sub centura initiate impotriva mea prin intermediul unor segmente de presa din mediul virtual, concluzia este ca nici macar presedintelui Senatului nu ii este permis sa aduca in dezbaterea publica anumite subiecte.

Sigur, n-o sa ma las intimidat de ceea ce pare a fi inceputul unei campanii de presa impotriva mea si nici nu o sa-mi pierd vremea cu replici la toate provocarile si ineptiile lansate in spatiul public de mercenari de presa, ofiteri acoperiti sau politruci. Vreau ca prin acest mesaj sa marchez faptul ca urmaresc evolutia acestor atacuri si voi actiona in consecinta in momentele pe care le voi considera oportune", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Acesta a scris si stirea pe care o considera atac la adresa sa, referitoare la retinerea lui Gheorghe Boeru, presedinte al Romair Consulting.

"'Presedintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru, retinut de procurorii DNA Ploiesti pentru dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala, era perceput ca 'trimisul special' al lui Calin Popescu Tariceanu in Prahova', este, cronolgic, ultimul atac sub centura lansat la adresa mea in mass-media virtuala.

N-are nicio importanta ca nu-l cunosc pe acest individ retinut de DNA si, ca urmare, nu l-am trimis special nicaieri vreodata. Important este ca numele meu sa fie alipit unui dosar de coruptie, 'stirea' sa fie rostogolita pe la 'ziare' controlate sau infiltrate de institutii de forta, pentru ca ea sa capete valoare de adevar prin notorietatea si extinderea ei.

Ii anunt pe cei care incearca prin aceste mijloace sa opreasca initiativele mele de stopare a abuzurilor de tot felul, care aduc atingere statului de drept si afecteaza soarta multor oameni simpli, ca imi voi face in continuare datoria ca presedinte al Senatului Romaniei, ca presedinte al PLR, ca senator si ca cetatean al Romaniei", mai subliniaza Calin Popescu Tariceanu.

Miercuri, procurorii DNA Ploiesti i-au retinut pe Adrian Semcu, actual director al SC Hidro Prahova si fost vicepresedinte al CJ Prahova, si pe Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL. Potrivit raportului DNA, Gheorghe Boeru ar fi "trimisul special al lui Calin Popescu Tariceanu, si acesta din urma fiind prieten bun cu Semcu Adrian".

F.N.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Tariceanu dosar Hertanu, #Tariceanu reactie dosar Hertanu, #Tariceanu atac presa, #Tariceanu legatura dosar Hertanu , #Senat