Numaratoare inversa pana la debarcarea lui Tariceanu. Ce mai asteapta PNL

Luni, 16 Februarie 2015, ora 16:44 4049 citiri
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Senatorul PNL Teodor Atanasiu sustine ca liberalii ar fi reusit sa stranga aproximativ 80 de semnaturi pentru proiectul de Hotarare privind revocarea lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului.

"Avem spre 80 (de semnaturi - n.r.) si sunt doar semnaturile din grupul PNL si independentii care au vrut sa se alature cu semnaturile. Deci nu avem de la alte grupuri parlamentare", a spus luni Atanasiu.

El a adaugat ca solicitarea PNL de revocare a lui Tariceanu de la sefia Senatului va fi transmisa Biroului Permanent la "momentul oportun".

"Nu am stabilit cand vom depune solicitarea. Cand o sa consideram ca este momentul optim, atunci o sa o depunem. Depinde foarte mult de prezenta pe care o avem in urmatoarele zile si saptamani la Parlament. Saptamana asta este si Consiliul Europei, sunt oameni plecati din tara si participa acolo. De aceea, nu cred ca va fi saptamana aceasta, dar nu este imposibil", a explicat liberalul.

Conform Regulamentului Senatului, pentru revocarea presedintelui acestei camere este nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. Potrivit site-ului Senatului, in prezent sunt opt senatori neafiliati grupurilor parlamentare, iar grupul senatorial al PNL insumeaza 61 de senatori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Are spre 80! Adica, doar 60. Iar se face de ris Atanasiu, asta!