Noul dosar DNA al lui Tariceanu: Va fi audiat pe 27 noiembrie in Comisia Juridica

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 14:27
2069 citiri
Noul dosar DNA al lui Tariceanu: Va fi audiat pe 27 noiembrie in Comisia Juridica
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va fi audiat, marti, 27 noiembrie, in Comisia Juridica, in urma solicitarii DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale pe numele sa.

"Ca urmare a solicitarii Biroului Permanent, am realizat o evaluare preliminara. Vom propune Biroului Permanent audierea domnului Tariceanu martea viitoare, adica la proxima sedinta a Comisiei", a declarat presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Robert Cazanciuc.

Pana marti, Calin Popescu Tariceanu poate continua studierea dosarului.

De asemenea, Comisia Juridica va prezenta un raport final privind solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele presedintelui Senatului, peste doua saptamani.

"Am ajuns la concluzia ca nu avem nevoie de mai mult de 14 zile pentru a face un raport final, dar va stabili Biroul Permanent data raportului final. (...) De saptamana trecuta a inceput studierea dosarului. Pana in momentul de fata, in cinci zile, toti colegii au trecut pe aici si si-au realizat o prima opinie.

Mai avem in continuare doua saptamani, cine are clarificari de facut o poate face. Probabil dupa discutia cu domnul Tariceanu vor fi in continuare clarificari de facut in cadrul Comisiei. Avem dosarul la dispozitie. 14 zile cred ca este un termen in care ne putem incadra (...) Din evaluarea preliminara noi credem ca nu este nevoie de un termen mai mare de 14 zile.

O sa vedem si in functie de ceea ce va depune apararea in perioada urmatoare", a adaugat Cazanciuc.

DNA a solicitat Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu Tariceanu. Procurorii au anuntat ca presedintele Senatului este acuzat ca ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentantii unei companii austriece pentru a incheia mai multe acte aditionale la un contract comercial, banii fiind folositi pentru campania electorala.

Tariceanu a declarat, dupa ce a studiat o mica parte din dosarul care il vizeaza, ca multe referiri nu au legatura cu persoana sa, iar unele pagini sunt secretizate. Mai mult, Tariceanu spune ca se vorbeste despre o comisie rogatorie cu Israelul.

Tariceanu, inainte de votul asupra ridicarii imunitatii: Colegii sa isi faca timp sa citeasca dosarul

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Tariceanu DNA audiat Comisia Juridica , #DNA