Nicolai: Tariceanu si Basescu s-au certat vreodata?

Luni, 03 Martie 2008, ora 22:02 4754 citiri

"Tariceanu si Basescu s-au certat vreodata?", a raspuns cu o intrebare vicepresedintele PNL Norica Nicolai, intrebata in cadrul emisiunii "Stirea zilei", difuzata de Antena 3, daca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au ajuns la un acord privind numirea lui Constantin Predoiu la carma Ministerului de Justitie.

La randul sau, senatorul PSD Serban Nicolae a explicat ca "nu mai are importanta cum il cheama pe ministrul Justitiei". "Ai un ministru, conteaza foarte putin cum il cheama, conteaza foarte putin ce face cu viata personala", a spus social-democratul.

Referitor la articolele aparute in presa, potrivit carora vicepresedintii PNL Crin Antonescu, Ludovic Orban si Norica Nicolai s-ar fi suparat pe premierul Tariceanu ca nu i-a consultat in legatura cu propunerea lui Predoiu la Justitie, procurorul liberal a spus ca in acel moment nu se afla in tara, ci era la Kiev.

"In seara cand s-a anuntat numirea noului ministru eram la Kiev. Nu m-a interesat ca premierul sa-si respecte statutul fiindca, din punctul meu de vedere, nu era important ca si-a respectat statutul, ci ca s-a rezolvat criza", a explicat Nicolai, adaugand ca "un baiat de bine din partid" ar fi vorbit in numele ei cat a fost plecata.

"Sunt convinsa ca cineva a aruncat asta in presa. Un baiat de bine din partid", a spus Nicolai.

Potrivit pesedistului Serban Nicolae, desi un ministru bun poate fi doar de la PSD, "Predoiu are o sansa foarte mare sa fie un ministru bun. Ca sa fie un ministru bun pentru Guvernul Tariceanu este suficient sa fie liberal sau apropiat de liberali".

Referitor la situatia din Ministerul de Justitie si clauza de salvagardare pe care o risca Romania, Serban Nicolae a explicat ca a existat o clauza de salvgardare de pe vremea Guvernului Nastase si o a doua clauza de salvagardare din 2005. Potrivit lui Nicolae, clauza de salvgardare primita in timpul guvernarii PSD a fost ridicata odata cu indeplinirea conditiei de aderare a Romaniei la NATO, astfel ca Monica Macovei nu poate spune ca situatia din Justitie a ramas mostenire in urma guvernarii PSD.

Mai mult, Nicolae a acuzat-o pe fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, ca a blocat codurile de procedura penala in anul 2005.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News