Ministrul Bazac isi face propria lege a Sanatatii

Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 15:34 1704 citiri

Ministrul Sanatatii, Ioan Bazac, doreste o lege in domeniul sanitar care sa stabileasca modul in care spitalele vor fi finantate si care sunt competentele sefilor de spitale.

Daca Bazac isi va duce la bun sfarsit planul, legea reformei in Sanatate, pe care Guvernul Tariceanu si-a asumat raspunderea in Parlament in 2006, ar putea deveni istorie, scrie Cotidianul.

Astfel, conform noii legi, denumirea unui sef de spital nu va mai fi de manager, ci de director. In aceasta lege vor fi cuprinse si categoriile de spitale, organizarea acestora si sanatatea publica.

"Pentru asistenta de urgenta prespitaliceasca va fi o lege separata. La fel si pentru malpraxis. Este nevoie de aceasta lege si pentru ca spitalele vor trece de la anul la autoritatile locale si sursele de finantare se vor schimba", a declarat Ion Bazac.

Legea descentralizarii sistemului sanitar ar putea intra in Parlament in luna septembrie. Tot luna aceasta va fi trimisa in Parlament legea malpraxisului.

"Exista o categorie de spitale pe care am vrea sa le transformam in institute regionale de urgenta. De exemplu, la Bucuresti, ar putea ramane la minister, Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul de Copii Marie Curie", a explicat ministrul Bazac.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News