Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: La Nord de PNL! Tariceanu ataca, sustinut de Ponta

Vineri, 23 Mai 2014, ora 07:49
6019 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: La Nord de PNL! Tariceanu ataca, sustinut de Ponta

Calin Popescu-Tariceanu a fortat reintoarcerea in PNL prin nordul tarii, pe la Satu-Mare. Iata ca nici nu au avut loc alegerile europarlamentare si au inceput tulburarile in PNL.

Vad ca Victor Ponta nu se lasa, vrea sa refaca USL cu orice pret, iar pentru asta trebuie sa scape de Crin Antonescu. Pe vremuri, frati, astazi par dusmani de moarte. Nu au trecut nici macar doua luni de la destramarea aliantei, iar astazi cei doi lideri cauta sa se extermine unul pe celalalt.

Strategia lui Victor Ponta este una extrem de stravezie, in opinia mea. Vrea sa-l impinga pe Tariceanu in PNL pentru ca acesta, imediat dupa alegeri, sa ceara un congres extraordinar la care sa fie debarcat Crin Antonescu, iar el sa fie numit in functia de presedinte. Apoi, Tariceanu va face jonctiunea cu PSD, si iata, USL e pregatit din nou de lupta.

Dar acesta e doar un plan pe hartie. Al doilea plan. Cel initial nu a reusit. Atunci, Calin Popescu-Tariceanu a plecat din PNL, incercand sa-i atraga de partea lui pe cei care-si doreau continuarea aliantei cu PSD. N-a reusit sa atraga decat un senator. Ponta l-a impins ca presedinte al Senatului, iar acum probabil il trimite din nou in tabara liberala, incarcat cu dinamita ca sa se arunce in aer si sa distruga rezistenta lui Antonescu.

Rareori am mai vazut un atac atat de furibund al PSD la adresa unui partid, fost aliat. Poate doar in anii '90, cand Ion Iliescu facea icter cand auzea de PNT-CD si de Corneliu Coposu.

Trebuie sa reamintim si faptul ca PNL e divizat. Sunt multi membri care cred in alianta USL, altii vor sa se intoarca la guvernare, iar unii se gandesc la faptul ca alaturi de Victor Ponta pot sa viseze la un nou mandat.

In acest moment sunt sanse mari sa asistam la o ruptura a PNL dupa alegerile de duminica. E aproape imposibil ca liberalii sa atinga nivelul de 20 de procente din voturi, acest fapt coroborat cu o trecere a PSD-PC-UNPR peste 40 de procente va reprezenta amestecul perfect pentru spargerea partidului. Acela e momentul in care Crin Antonescu va da examenul vietii sale politice.

Va reusi sa izoleze grupul lui Tariceanu si va ramane in Opozitie sau Tariceanu va reusi sa-l indeparteze si ii va duce pe liberali in bratele lui Ponta? E greu de raspuns. Iar in aceasta ecuatie mai e o necunoscuta. Cate procente va lua PSD? Pentru ca, daca Victor Ponta nu trece de 40% in alegerile de duminica, nu va avea nicio sansa in toamna.

Si aici trebuie sa-i dam dreptate Elenei Udrea, PMP, care a declarat pentru cotidianul Adevarul ca, in acest caz, liderul PSD s-ar putea nici sa nu mai candideze.

Situatia nu e simpla pentru nimeni. Duminica se va mai intampla ceva important, vor fi primele alegeri facute sub amenintarea serioasa a arestarii in caz de furt electoral. Ati vazut cum s-a modificat procentul de promovare la BAC dupa ce au fost introduse camerele de supraveghere, de la 90% a cazut sub 50% in primul an, sesiunea de vara.

In tot cazul, cei implicati in sistemul electoral vor merge pe sarma, nefiind dispusi sa-si sacrifice siguranta personala pentru un lider politic, oricare ar fi el. Acest fenomen nu a fost luat in calcul de nicio casa de sondare a opiniei publice si s-ar putea sa apara unele surprize atat in ce priveste participarea, cat si in ce priveste numarul de voturi valabil exprimate.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Calin Popescu Tariceanu PNL, #Calin Popescu Tariceanu Victor Ponta PNL , #PNL