In timp ce Tariceanu o ironizeaza pe "draga Viorica", un lider al partidului se intreaba "Cine mai suntem noi, ALDE?"

Duminica, 01 Septembrie 2019, ora 19:00
6839 citiri
In timp ce Tariceanu o ironizeaza pe "draga Viorica", un lider al partidului se intreaba "Cine mai suntem noi, ALDE?"
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

In timp ce Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, o ironizeaza pe Viorica Dancila si da asigurari ca nu exista parlamentari ALDE pe care premierul sa ii convinga sa treaca la PSD, un lider local, presedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa, face o radiografie sumbra a situatiei din partid, intrebandu-se retoric: "Cine mai suntem noi, ALDE"?

Tariceanu: Dancila a scos pe taraba functia de presedinte al Senatului

Calin Popescu Tariceanu sustine ca premierul Viorica Dancila, dupa ce a oferit posturi de ministru parlamentarilor ALDE, acum a scos pe "taraba" functia de presedinte al Senatului. "Draga Viorica, ai grija, mai ai putin si esti gata sa ajungi cu <> la mine!", scrie, pe Facebook, liderul ALDE.

"Observ de cateva zile o zbatere disperata a d-nei Dancila in incercarea de a se salva de la inec. A ajuns sa promita cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar - doar ii va convinge sa i se alature. Si, cum n-a reusit, acum a scos pe <>, tot pentru colegii mei, inclusiv functia de presedinte al Senatului, pe care am anuntat ca o voi elibera la inceputul sesiunii parlamentare de toamna. A facut-o chiar fara sa-si consulte colegii de partid care aspira in mod natural la preluarea acestei demnitati importante, in conditiile in care partidul domniei sale are o majoritate", a scris Calin Popescu Tariceanu duminica pe Facebook.

"Draga Viorica, ai grija, mai ai putin si esti gata sa ajungi cu <> la mine!", a mai transmis liderul ALDE.

Acesta sutine ca indiferent de metodele prin care liderul PSD incearca sa obtina sprijinul pentru Guvern, noul Executiv va trebui reconfirmat prin votul in Parlament.

"P.S. Toate aceste demersuri inspirate de consilierii cu care s-a pricopsit in ultima vreme sunt gandite in logica celor care o ghidoneaza: totul se vinde si se cumpara! Orice ar face insa, si indiferent de tertipurile la care apeleaza, finalul va fi acelasi: va trebui sa vina in fata Parlamentului pentru a dovedi soliditatea sustinerii. Si atunci...", a transmis Tariceanu.

Lider ALDE Dolj: Nu cumva nu ne-am aparat cum trebuie partidul si am cedat nepermis unor Casandre?

O postare a unui lider local al ALDE, presedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa, arata insa ca lucrurile in ALDE nu sunt deloc roz, iar Calin Popescu Tariceanu nu are deloc motive sa stea linistit.

Ion Cupa se intreaba pe Facebook daca nu cumva ALDE nu s-a aparat asa cum trebuie si a cedat "nepermis unor Casandre straine de interesul legitim a ceea ce am vrut si vrem sa fim: o forta liberala autentica de secol 21".

"De cateva zile, ALDE e pe buzele tuturor: Presedinte, Premier, analisti, comentatori, cetateni. 'Penibili', 'ridicoli', 'tradatori' sunt principalele etichete ce ni se lipesc. Ma intreb cum am ajuns din busola guvernarii si a stabilitatii politice, dintr-o voce politica rationala, echilibrata sa fim catalogati negativ din toate partile?! Cum am ajuns sa fim sursa unei instabilitati politice si guvernamentale care foloseste oricui, mai putin romanilor, militantilor si votantilor ALDE?! Oare nu cumva nu ne-am aparat asa cum trebuie partidul si am cedat nepermis unor Casandre straine de interesul legitim a ceea ce am vrut si vrem sa fim: o forta liberala autentica de secol 21?! ", scrie presedintele ALDE Dolj.

Acesta adauga ca vede in aceste zile lideri locali, parlamentari, militanti ALDE bulversati, peste tot in tara: "bulversati de renuntarea simultana si la o candidatura prezidentiala proprie, in care toti am investit atatea sperante de relansare politica, si la guvernarea pe care am girat-o cu deciziile noastre, cu aportul nostru semnificativ la politici publice eficiente, inclusiv cu criticile noastre constructive.

Si mai vad in aceste zile pe liderul noului aliat politic ca vorbeste dezinvolt despre Opozitia de Stanga (??!!) pe care am reprezenta-o noi, ALDE si ProRomania impreuna. Si-l mai aud vorbind pe Victor Ponta de o fuziune intre cele doua partide!!! Iar liderii nostri nu schiteaza NICIUN gest in apararea identitatii noastre liberale. Pe ce drum mergem? Cine mai suntem noi, ALDE? 'Alianta pentru 1 OM', asa cum am inteles ca se numeste alianta electorala cu partidul lui Ponta (fara sa ne consulte nimeni pentru aceasta denumire) nu este oare, in fapt, o Alianta pentru cativa oameni de la varful celor doua partide?!".

Liderul doljean al ALDE adauga ca sentimentul ca este adus intr-un joc care nu e cel pe care voia sa-l joace devine tot mai acut si ca "agitatia asta politica surda pentru castigarea unui meci inainte de a se juca pe teren nu e de bun augur pentru democratia romaneasca".

"Mie nu-mi plac meciurile decise inainte ca jucatorii sa intre in teren... Va trebui sa cumpanim bine si repede! Cu mintea noastra a celor care am construit un partid liberal si democrat in care si-au pus sperantele sute de mii de romani...", isi termina postarea deputatul ALDE.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tariceanu ALDE recrutari Dancila , #ALDE
Comentarii
Poza movici
movici
rank 5
Voi Alde in frunte cu Tradiceanu sunteti ce ati
Poza Mircius
Mircius
rank 5