Guvernul Ponta 4: Ce sarcini le traseaza Tariceanu ministrilor PLR

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 21:25
3829 citiri
Guvernul Ponta 4: Ce sarcini le traseaza Tariceanu ministrilor PLR

Calin Popescu Tariceanu a confirmat ca ministerele aprobate pentru partidul sau, PLR, sunt cel al Mediului, comasat cu Ape si Paduri, si portofoliul format din Energie, IMM-uri si Mediul de Afaceri.

Presedintele PLR a mai anuntat ca Gratiela Gavrilescu este numele propus pentru Mediu, in timp ce Andrei Gerea a fost nominalizat pentru Energie.

"Dezbaterea din structura noastra decizionala s-a bazat pe elemente importante, ca prezenta noastra in Guvern sa nu fie una formala, ci consistenta, care sa se manifeste prin promovarea unor valori liberale, unor proiecte care sa ajute la relansarea economica si sa sprijine mediul de afaceri", a declarat Tariceanu.

Referitor la Mediu, seful PLR a spus ca "Romania trebuie sa faca progrese importante pentru a pune in practica legislatia europeana, din ce in ce mai severa in acest domeniu".

"Romania are un mare deficit in respectarea legislatiei de mediu, tine de un comportament regretabil mostenit din perioada comunista", a continuat el.

Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca cele doua portofolii sunt complicate, insa pe ministrii propusi ii recomanda atat experienta politica, dar si cea din mediul privat, pentru a-si indeplini obligatiile.

Referitor la faptul ca PLR nu a primit Ministerul Economiei, asa cum Tariceanu a declarat in mai multe randuri ca isi doreste, liberalul a spus ca "suntem multumiti in masura in care trebuie sa tinem seama si de alte realitati politice".

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, structura si componenta noului Executiv, pe care l-a construit pe parcursul zilei alaturi de coalitia de guvernare si pentru care va cere, luni, votul Parlamentului.

Guvernul Ponta 4 - Lista cu propunerile de ministri - cine vine si cine pleaca

Mai multe ministere din Guvernul Ponta 4 au fost comasate, iar numarul de vicepremieri a fost redus de la trei la unul, pozitie care ii revine lui Gabriel Oprea, seful UNPR.

Din formula guvernamentala au disparut ministrii UDMR, care a decis retragerea de la guvernare si au aparut reprezentantii PLR, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu ministere, #Tariceanu ministri Guvern, #Tariceanu Guvern Ponta 4 , #Partidul Liberal Reformator