Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gafele politicienilor din 2008

Marti, 30 Decembrie 2008, ora 19:45
2783 citiri
Gafele politicienilor din 2008
Foto: www.funfacts.com.au

Fie ca s-au regasit sau nu in acest top si in anul precedent, politicienii nu stau mult pe ganduri inainte sa scoata porumbelul din gura. De emotii sau cuprinsi de furie ca adversarii lor le-au furat sloganuri sau idei de campanie, politicienii au iesit in fata camerelor si ... au gafat.

Si aceste gafe nu ar fi atat de amuzante daca, dupa ele, nu ar urma un lant nesfarsit de reactii, reactii ce le aduc, de fapt, in atentia publicului.

Vuk, my friend

Unul dintre cei mai recunoscuti gafeori din Guvernul Tariceanu II a fost, pe departe, fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu.

La inceputul anului 2008, in cadrul unei intalniri cu ministrul sarb de Externe, Vuk Jeremic, Cioroianu a apelat la limbajul amical. Intampinandu-l la sediul MAE, fostul sef diplomatiei de la Bucuresti si-a apelat omologul de la Belgrad, cu "Vuk, my friend".

Ulterior, Cioroianu s-a aparat, declarand presei ca relatia dintre el si ministrul sarb este una foarte destinsa.

In luna martie a lui 2008, pe parcursul vizitei presedintelui Romaniei, Traian Basescu, Adrian Cioroianu a incalcat din nou protocolul intarziind la intalnirea cu oamenii de afaceri suedezi.

El a aparut dupa regele Suediei, Carl al XVI-lea Gustaf si a intrat in urma suveranului, deranjand audienta. In apararea sa, fostul ministrul de Externe l-a acuzat pe Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei, de intoxicare a presei.

Ulterior s-a anuntat ca seful diplomatiei nu era printre invitati, drept pentru care nu era necesar sa tina cont de protocolul intrevederii.

Si summit-ul NATO ce s-a desfasurat in perioada 2-4 aprilie a fost o ocazie pentru criticii lui Cioroianu sa remarce ca acesta nu s-a aflat la aeroportul "Henri Coanda" pentru a-l intampina pe presedintele SUA George W. Bush, iar la plecarea acestuia l-a condus insotit de logodnica.

Averitabilul Adomnitei

La inaltimea ministrului Ciroianu poate s-a mai ridicat doar ministrul Educatiei Cristian Adomnitei. Dupa gafa cu stelutele de pe steagul Uniunii Europene sau cea cu "nu m-am cerut niciodata ministru", Adomnitei si-a continuat si el sirul remarcelor neinspirate si 2008.

In iulie, prezent la premierea elevilor care au sustinut primul bacalaureat in limba franceza, fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, i-a numit pe elevi "averitabili" in loc de "veritabili".

Apoi, invitat la Realitatea Tv la o emisiune alaturi de Monica Tatoiu, Adomnitei a facut numeroase greseli gramaticale, fiind corectat de aceasta.

Si la deschiderea anului scolar Adomnitei ne-a amuzat inventand povesti pentru copiii stransi in jurul lui si intrebandu-se ce vrea acel om de la ei.

Insa ultima gafa si cea care "i-a pus capac" a fost atunci cand s-a folosit de elicopterul Ministerului de Interne pentru a ajunge la cununia sa civila. Acest gest a fost calificat de catre fostul premier Calin Popescu Tariceanu ca fiind inacceptabil, el fiind auzit chiar spunand ca nu este "responsabil pentru toti prostii din Guvern".

Poti sa ai si...succesuri

Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena, a ridicat tara in aer cand, intr-un discurs tinut in fata tinerilor PD-L, nu si-a putut stapani emotiile si a uitat...limba romana.

"Poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri...Pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine", a spus atunci tanara politiacian.

Pe langa filmuletele ironizatiare postate pe You Tube care au facut furori, mezina familiei prezidentiale a fost ironizata chiar si de tatal sau, care, la sarbatorirea centenarului Uniunii Scriitorilor din Romania, si-a inceput discursul cu "succesurile" fiicei sale.

"Ca politician, cand vin dintr-o lume cu almanahe, cu succesuri, cu scheleti, este dificil sa vorbesc scriitorilor, dar voi incerca sa vorbesc corect, sa nu-i reprezint pe cei despre care vorbeam inainte", a spus, atunci, presedintele.

Romani in Cosmos si broscute care se viseaza printi

Liderul PSD Mircea Geoana a avut o campanie pentru alegerile parlamentare plina de promisiuni care mai de care mai bulversante.

Insa cea care a starnit cel mai mult rasul clasei politice, dar si a elecroratului, a fost atunci cand Geoana a declarat ca a vorbit el cu NASA si ca va trimite un roman neaparat in spatiu.

"Am vorbit ca vreau sa aiba Romania un nou cosmonaut, sa mearga in spatiu cu americanii. Am vorbit cu NASA, am vorbit cu americanii si cred intr-un parteneriat prin care sa trimitem, ca mandrie nationala, un om sa mai zboare. Am zburat cu rusii acum 30 de ani. Tot candideaza Prunariu la noi la Brasov, la Senat", a spus Geoana.

Din repertoriul politic al social-democratului nu au lipsit nici atacurile la adversari. Asa se face ca, inainte sa devina aliati la guvernare, Geoana a pus stampila asupra PD-L: "E ca o broscuta care s-a visat print si indiferent cate imbratisari si pupaturi a primit de la Basescu, ramane tot o broscuta, intr-adevar cu gura mare".

Polutia si ciobanii din Parlament

Si alti politicini au gafat in 2008. Ionut Dolanescu, membru de seama al Partidului Verde, a spsu senin ca el vrea sa reyolve problemele grave pe care tara noastra le are cu...polutia.

"Romania are grave probleme de polutie, mai ales Bucurestiul. Eu chiar imi doresc sa ma mut din Bucuresti din cauza traficului, din cauza polutiei..."

Si liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a amuzat audienta atunci cand, referindu-se la presedintele PNG Gigi Becali, a spus ca "intr-un Parlament plin de oameni fara Dumnezeu ar putea sa intre un cioban roman care a dat bani la biserici".

Buni sau rai, cu simtul umorului mai mult sau mai putin dezvoltat, acestia sunt politicienii care ne-au reprezentat in anul care tocmai se incheie si care o vor face si in cel care vine, in care, cel mai probabil, ne vor amuza la fel de copios.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#politicieni romani gafe, #gafe politicieni 2008 , #stiri Calin Popescu Tariceanu