Fiul disidentului Gheorghe Ursu demonteaza minciunile lui Tariceanu si il acuza ca se foloseste "in mod abject" de memoria tatalui sau

Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 10:10
10432 citiri
Fiul disidentului Gheorghe Ursu demonteaza minciunile lui Tariceanu si il acuza ca se foloseste "in mod abject" de memoria tatalui sau
Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu ucis de Securitate, il acuza pe Calin Popescu Tariceanu ca a mintit cand a spus ca i-ar fi fost student si ca ar fi venit la el sa ii marturiseasca temerile privind eventualele consecinte asupra sa.

Andrei Ursu dezvaluie ca nu l-a cunoscut niciodata pe Tariceanu, a absolvit o alta facultate decat cea la care preda acesta, si, mai mult, la data uciderii tatalui sau nici nu mai era student de doi ani.

Reactia vine dupa ce joi seara, intr-un interviu acordat la Digi24, Calin Popescu Tariceanu a declarat urmatoarele:

"Stiam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Intamplarea face, de exemplu, ca baiatul disidentului Gheorghe Ursu (si care a murit in inchisoare, stiti bine toata istoria) mi-a fost chiar student, si la vremea respectiva subiectul acesta a venit sa ni-l impartaseaca mie si inca unui coleg de al meu, cu mare frica pentru ca, era... se temea ca acest lucru ar putea sa aiba consecinte asupra lui, urma sa-si pregateasca examenul de diploma...".

Vezi aici, incepand de la minutul 7:35:

Replica lui Andrei Ursu a venit imediat si a fost foarte dura.

"Nu l-am cunoscut niciodata personal pe domnul Calin Popescu Tariceanu. Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau in vreun alt cadru. Inteleg ca domnul Calin Popescu Tariceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Constructii. Eu nu am urmat aceasta facultate, ci pe cea de Automatizari si Calculatoare, la Institulul Politehnic Bucuresti.

La momentul uciderii tatalui meu de catre Securitate in inchisoare, eu nu mai eram student de doi ani. Am terminat facultatea in anul 1983, deci nu avea cum sa-mi fie 'teama ca acest lucru ar putea sa aiba consecinte' pentru ca ar fi 'urmat sa-mi pregatesc examenul de diploma'. Deci nu cred ca mai e nevoie sa mentionez ca aceste afirmatii ale politicianului Calin Popescu Tariceanu sunt in intregime false", precizeaza Andrei Ursu intr-un comunicat remis Ziare.com.

Mai mult, Andrei Ursu apreciaza ca fiind "o manevra politicianista dezgustatoare" faptul ca Tariceanu a pretins ca el ar fi venit sa ii "impartaseasca" temerile sale legate de uciderea in inchisoare a tatalui sau.

"Nu mi se pare efectul unei memorii defecte. Orice om care a trait in perioada dictaturii ceausiste si a terorii Securitatii stie ca a discuta cu cineva despre acest subiect insemna cu necesitate ca acea persoana sa-mi fie foarte apropiata.

Mai mult, sa fi avut incredere totala in el, ca nu ma va turna Securitatii. De altfel, despre uciderea lui Gheorghe Ursu in inchisoare s-a vorbit la Europa Libera chiar in seara cand am aflat vestea", subliniaza Andrei Ursu.

Acesta este convins ca nu e vorba ca pe Tariceanu l-ar "insela memoria".

"Aceste lucruri nu se uita si cu atat mai putin pot fi construite 'din greseala', printr-o festa a unor amintiri in deriva. Este evident ca domnul Tariceanu a compus aceasta dezinformare cu scopul vadit de a induce in eroare opinia publica.

El doreste sa se asocieze in acest mod abject cu cauza si memoria unui disident. Se erijeaza nu doar intr-un profesor al meu (care n-avea cum sa fie) dar - printr-o insalubra manevra oportunista - chiar intr-un apropiat al meu, deosebit de intim, in care as fi avut atata incredere incat sa-i fi confiat informatii despre soarta tatalui meu ucis de Securitate!", se arata revoltat fiul disidentului Gheorghe Ursu.

Andrei Ursu asociaza "fabulatia" lui Tariceanu, cum o numeste el, cu "interesele de moment ale politicianului Tariceanu".

"Mi se pare evident ca domnia sa incearca sa se legitimeze ca apropiat al familiei unui disident (lucru in totalitate inventat), pentru a-si castiga o jalnic de nemeritata credibilitate in atacurile sale - si acestea, in cea mai mare parte, false - impotriva procurorului general", este concluzia lui Andrei Ursu.

Calin Popescu Tariceanu este doar unul dintre liderii coalitiei PSD-ALDE care au lansat atacuri la adresa procurorului general Augustin Lazar, in contextul in care acesta si-a depus candidatura pentru un nou mandat, respinsa insa de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Andrei Ursu Tariceanu profesor minciuni , #Senat