Editorial: Ciocoii si restul

Autor:
Miercuri, 29 Octombrie 2008, ora 08:54
1602 citiri
Editorial: Ciocoii si restul

De aceasta data, Calin Popescu Tariceanu are dreptate. Romania e ca Titanicul. Eu n-am vazut filmul, dar mi-au spus unii ca e asa: toata faza se scufunda, iar in timp ce aia de jos, fug ca sobolanii, aia de sus joaca, si abia dupa aia fug ca sobolanii. In esenta, toata lumea fuge, insa ciocoii fug in barci si scapa. Sfarsitul filmului.

Avem o singura incercare pentru a ghici cine-s unii si cine-s altii in peisajul prin care calcam cu gratie si pretindem ca traim. Hint: ciocoii privesc cu dispret nefericirea si ii dau indicatii.

Si aici, secventa se muta lin, dar categoric, la Bucuresti, unde Calin Popescu Tariceanu se adreseaza multimii: sa ne spuneti domniile voastre la ce investitii doriti sa renuntam in infrastructura din educatie pentru a putea sa va dam salarii bengoase din care sa puteti sa schimbati meniul din tocanita de cartofi in muschi de vita.

Sa mori tu! Ai vrut sa spui cumva ca nu-i adevarat ca anul acesta au ramas necheluiti o mare parte din banii destinati modernizarii infrastructurii din sistemul de invatamant?

De ce au ramas necheltuiti stie orice prost. Pentru ca sistemul de atribuire a lucrarilor este senil, in ciuda semnalelor trase de inspectoratele scolare, primarii si executantii proiectelor. Pentru ca exista proiecte blocate deoarece multe au fost adjudecate de firme de partid, procedura a fost contestata in instanta si din cauza asta copiii ajung sa invete in aceleasi clase insalubre, in imobile fara instalatii sanitare, trebuind sa-si aduca de-acasa sticulte cu apa.

Si pentru ca a fost mai important sa ungi firmele care te sponsorizeaza in campania electorala, deci nu te mai intereseaza ca in timp ce se incalzesc de la sobele vechi, pruncii trag pe nari fum, iar unii ajung la spital. Ca distanta de pe puntea de sus pana la aia de jos e mare, prin urmare nu ai cum sa le auzi vaietul.

Si cum vine asta, sa alegi intre lefuri si veceuri in scoala, in aceeasi fraza in care tu declari ca edicatia e importanta pentru inima ta, dar mai ales a tarii, care gafaie la fiecare treapta si daca-i faci electrocardiograma acele o iau razna si scot aburi?

O cred din tot sufletul: in mintile celor care recurg la santaj nu mai este nimic omenesc. Ca nu om se cheama ca esti daca ai patru membre. Si magarii au tot patru. Dar aia mai au ceva: testicule. Si daca-i inciti iti trag o copita in cap cu orice risc, chiar daca tu esti un animal mai mare.

Iar animalul mai mare, pe puntea Romaniei, ar fi fost parlamentul. Daca avea ce are magarul (nu urechi), si nu ce are Pinocchio, premierul se ducea la parlamentari si-si testa puterile, asumand raspunderea guvernului pentru cresterea lefurilor dascalilor. Dar oricat m-am concentrat sa-i vaz puterile, tot nasul lung mi-a iesit in fata.

Cristian Mihai Chis

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Tariceanu, #economie, #Titanic, #investitii, #educatie, #ciocoi , #stiri Calin Popescu Tariceanu