Si Tariceanu are propriul moment artistic: Recita o poezie si il imita pe Iohannis (Audio)

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 14:07
4389 citiri
Si Tariceanu are propriul moment artistic: Recita o poezie si il imita pe Iohannis (Audio)
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu nu s-a lasat mai prejos si a avut vineri propriul sau moment artistic, dupa ce Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au intrecut in recitat si cantat imnul Romaniei, candidatul PSD - gresit, cel al dreptei - corect.

In timpul unei discutii cu jurnalistii, la Parlament, despre acuzatiile ACL ca in 2015 vor creste taxele si impozitele din cauza masurilor sociale luate de Guvernul Ponta, Tariceanu a declarat ca una dintre motivatiile dreptei pentru aceste "minciuni" este de a baga frica in populatie, "intr-o incercare disperata de rasturnarea a scorului".

Seful PLR a adaugat ca cealalta motivatie, "ceva mai perversa", i-a amintit de o poezie a lui Constantin Tanase, pe care, de altfel, a si recitat-o:

"Rau era cu 'der, die, das'

Da-i mai rau cu 'davai ceas'

De la Nistru pan' la Don

Davai ceas, davai palton

Davai ceas, davai mosie

Haraso tovarasie"

Calin Popescu Tariceanu a spus ca Iohannis procedeaza ca in versurile de mai sus, dar "in varianta moderna". "Sta si ne povesteste cu ceasul de la bunici, cum merge el", a spus acesta.

Apoi, liderul Senatului l-a ironizat pe Klaus Iohannis. Tariceanu a inceput sa il imite pe candidatul ACL, vorbind rar si cu accent.

"Trebuie sa majoram niste taxe, nu-i asa? Ca-n Germania. Daca m-ati ales, la ce v-ati asteptat? La taxe ca-n Germania', a spus liderul PLR.

Duelul prezidential, faza pe imn

Scena a succedat alte doua momente artistice, unul al premierului, iar altul al lui Klaus Iohannis.

Victor Ponta a vrut se demonstreze, joi seara, ca stie toate versurile imnului national, din care referirea la Traian a fost scoasa in trecut la mitingurile USL. Candidatul PSD la presedintie s-a incurcat insa chiar de la al doilea vers.

Ponta spune ca stie tot imnul Romaniei, dar se incurca la al doilea vers (Video)

"Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte / In care te-adancira barbarii tai tirani", a spus Ponta, in loc de "barbarii de tirani".

La randul sau, Klaus Iohannis a cantat prima strofa din "Desteapta-te romane", pentru a demonstra ca, in comparatie cu Victor Ponta, stie versurile imnului.

Iohannis a cantat o strofa din imnul Romaniei, intr-o conferinta de presa (Video)

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ACL, Iohannis a fost intrebat de jurnalisti daca stie imnul. "Dumneavoastra ce credeti?", a intrebat Iohannis, mai mult retoric. Nu a asteptat niciun raspuns si a cantat, corect, prima strofa din imn. Apoi a precizat ca a cantat in corul liceului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu poezie Iohannis, #Tariceanu imita Iohannis, #Tariceanu Iohannis , #Klaus Iohannis