Dupa dezvaluirile DNA, Tariceanu a decis sa nu mai mearga la Congresul ALDE de la Madrid

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 14:15
9023 citiri
Dupa dezvaluirile DNA, Tariceanu a decis sa nu mai mearga la Congresul ALDE de la Madrid
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, si-a anulat, joi, vizita oficiala la Madrid, unde urma sa participe la Congresul european ALDE, transmit pentru Ziare.com surse de la Bruxelles.

Congresul european ALDE are loc in perioada 8-10 noiembrie, la Madrid, si la el vor participa peste 1.000 de delegati din Europa, potrivit site-ului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa.

In cadrul reuniunii se va discuta despre initiativa excluderii ALDE Romania din grupul european, cererea fiind formulata de un politician austriac in luna august.

Vezi si:

Anularea vizitei lui Tariceanu la Madrid vine in contextul in care procurorii DNA au anuntat ca in cazul sefului ALDE desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte de coruptie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorala cu sume de bani provenite de la o firma care ar fi obtinut contracte comerciale importante de la statul roman.

"Dosarul s-a constituit in anul 2018, in urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autoritatilor judiciare austriece", arata DNA.

Concret, sustine sursa citata, un demnitar ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, foloase materiale in valoare de aproximativ 800.000 dolari de la reprezentantii unei companii austriece, in schimbul demersurilor depuse de acesta in exercitarea functiei, "astfel incat sa se incheie mai multe acte aditionale la un contract comercial derulat de companie".

"Suma ar reprezenta un comision de 10% din valoarea acestor acte aditionale si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore", sustin procurorii.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.

Iata aici mai multe detalii - DNA: Tariceanu, mita de 800.000 de dolari intr-o ancheta deschisa la solicitarea procurorilor din Austria. Ce a semnat cand era premier

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Tariceanu vizita anulata Madrid , #ALDE