Dupa ce a laudat institutia, si Tariceanu a renuntat la serviciile SPP

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 19:47
3482 citiri
Dupa ce a laudat institutia, si Tariceanu a renuntat la serviciile SPP
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a renuntat la Serviciul de Protectie si Paza, aceasta decizie venind dupa ce premierul Viorica Dancila si ministrii au renuntat la protectia ofiterilor SPP.

Decizia vine la cateva zile dupa ce Tariceanu a spus ca apreciaza activitatea Serviciului de Protectie si Paza.

Pe de alta parte, Tariceanu considera ca SPP este responsabilitatea presedintelui Klaus Iohannis, spunand ca afirmatia sefului statului despre decizia Vioricai Dancila de a renunta la serviciile Serviciului de Protectie si Paza i se pare "usor puerila".

Lui Iohannis i se pare o non-problema

"Presedintele de foarte multe ori da aceste raspunsuri - e o non-problema statul paralel, e o non-problema aceasta. Nu stiu care sunt problemele presedintelui. Nu stiu, poate fiind la Bruxelles prins cu acte activitati - nu o spun periorativ - cand va veni acasa, cred ca va trebui sa ia cunostiinta de aceasta situatie si sa aiba un punct de vedere oficial. (...)

Nu e un razboi, dar e un semnal foarte puternic de neincredere pe care il da Guvernul unei institutii a statului. Din acest motiv, cred ca presedintele Iohannis nu poate sa dea raspunsul acela, care este, pana la urma, usor pueril", a spus, in 31 ianuarie, presedintele Senatului, la Romania TV.

El a mai declarat ca, din punctul sau de vedere, SPP ar trebui sa fie parte a unui serviciu de paza si ordine, coordonat de Ministerul de Interne si care sa fie in subordinea Guvernului.

Si premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca a transmis inca de luni seara ca nu vrea sa beneficieze de protectia ofiterilor SPP, urmand sa indeplineasca "formalitatile legale in acest sens".

"Pentru ca a aparut o serie de speculatii in spatiul public, as vrea sa precizez ca am transmis SPP inca de luni seara ca nu vreau sa beneficiez de protectie. Inteleg ca toti ministrii au aceeasi optiune si am comunicat deja acest lucru. Vom indeplini formalitatile legale in acest sens.

Nu am nicio prioblema cu ofiterii SPP, a caror munca o respect, nici nu institutia, insa aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat in acest sens", a declarat Viorica Dancila.

Premierul Viorica Dancila si ministrii din Cabinetul sau au renuntat la protectia Serviciului de Protectie si Paza, in contextul acuzatiilor liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa sefului SPP, Lucian Pahontu, de implicare in politica.

In sustinerea sa a venit si Paul Stanescu, vicepremier, care spune ca a fost abordat de o persoana care i-ar fi transmis mesajul lui Pahontu, prin care ii promitea chiar sefia PSD, dupa ce Liviu Dragnea va fi "executat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Tariceanu renunta SPP, #Tariceanu renuntat SPP , #ALDE