Deputatii vin din vacanta pentru a dezbate cazurile Ridzi si Tariceanu

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 11:01 2023 citiri

Deputatii isi intrerup vacanta pentru a dezbate cazurile Ridzi si Tariceanu. Camera se va reuni, luni, in doua sedinte separate, una la 16:00 si alta la 18:00, pentru a se pronunta asupra vinovatiei celor doi parlamentari.

Deputatii trebuie sa adopte sau sa respinga rapoartele comisilor de ancheta care recomanda cercetarea pentru delapidare si abuz in serviciu in cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi si, respectiv, inceperea urmarii penale a fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu, informeaza Realitatea TV.

Comisia parlamentara care a anchetat cazul cheltuielile de la ministerul Turismului a recomandat cercetarea pentru delapidare si abuz in serviciu a Monicai Iacob Ridzi, o ancheta a ANAF, si sesizarea Consiliului Concurentei si a Curtii de Conturi in cazul unor contracte incheiate de minister cu doua firme pentru organizarea evenimentelor dedicate "Zilei Tineretului".

Si fostul premier Calin Popescu Tariceanu este anchetat in cazul Sterling. Raportul deputatilor recomanda ca, in termen de 60 de zile de la aprobarea de catre plen, Guvernul sa decida daca reziliaza sau renegociaza contractul cu firma Sterling.

Pe de alta parte, PD-L a cerut acordul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale a fostului premier in acest caz. Liberalii il apara pe fostul premier si spun ca este vorba de un caz "pur politic".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News